Snart klart for kendo-EM i Serbia

Publisert 23.05.2019

Denne helgen arrangeres kendo-EM i Serbia. Norge stiller med 15 utøvere i det som blir det siste EM før mesterskapet arrangeres på hjemmebane i 2020.

Kendo er en idrett i vekst, og totalt 40 nasjoner er representert på årets mesterskap. Årets EM er det 29. i rekken, og Norge vil altså neste år få æren av å arrangere det 30. europamesterskapet i rekken.

Viktig pekepinn

Det at Norge skal arrangere EM neste år har vært viktig for hele kendo-miljøet i Norge, ikke minst konkurrerende kendo-utøvere som virkelig ønsker å satse.

Kendo-landslaget er klart for årets EM. Bildet er fra dagens trening. Foto: Pedram Bagheri.

– Neste års EM i Norge bidrar selvfølgelig til motivasjonen frem mot helgens EM. Norge har en uttalt målsetting om å ta medaljer på hjemmebane neste år, og dette europamesterskapet blir derfor en viktig pekepinn på hvordan laget ligger an, og hvordan det må jobbes det neste året, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Forberedte seg med besøk fra utlandet

Landslaget forbereder seg alltid med samling før EM og VM, og på samlingen laget hadde i april før årets EM fikk de norske utøverne for første gang gleden av å trene sammen med ni deltagere fra det britiske- og fire deltagere fra det finske landslaget. Samlingen ble ledet av landslagets trener Gerry Kincaid (6.dan renshi), assistert av resten av landslagsledelsen.

– Fokuset på dette seminaret var både individuelle ferdigheter, samt samspill i lag. I løpet av disse to treningsfylte dagene ble det lagt mye vekt på teknikk, angrepsformer, motangrep, taktikk og kampstrategi, forteller lagleder Pedram Bagheri.

Bagheri forteller at den norske troppen har både humøret og ambisjonene på plass i dagene før EM: – Stemningen i laget er topp! Vi hadde én times trening i dag for å tune inn. Vår trener Gerry Kincaid Sensei og resten i ledelsen er godt fornøyd med innsatsen. Vi har diskutert vår strategi og taktikk med både dame- og herrelagene, og vi satser på å gi maksimalt når damelaget vårt møter Nederland i morgen, og når herrene møter Bulgaria og Tyskland på lørdag, forteller Bagheri.

 

Emne: ,