MMA: Historisk første merkekampstevne

Publisert 13.12.2021

På tross av strenge restriksjoner og at stevnet måttet flyttes til klubblokalene til Larvik Kampsportklubb, ble tidenes første MMA-stevne i regi av Norges Kampsportforbund arrangert lørdag 11. desember.

Se endelig resultatliste fra Larvik Fight Night 2021 i Sportdata.

Fornøyd MMA-leder

Leder for kampsportforbundets MMA-grenkomité, Henning Svendsen, var godt fornøyd med gjennomføringen av dette historiske stevnet:

– Stevnet gikk veldig bra. Arrangørklubb Larvik Kampsportklubb og stevneleder Quinten de Vreught hadde stålkontroll med et solid gjennomført stevne.

Det var totalt 26 deltakere som deltok på Larvik Fight Night, som etter avklaring med Larvik kommune ble arrangert uten publikum. De fremmøtte deltakerne, trenerne og funksjonærene sørget likevel for god stemning rundt buret gjennom de 13 kampene som fant sted.

Veien mot fullkontakt

For både utøvere, dommere, klubber og forbund starter veien mot fullkontakt med såkalte merkekamper. Her kan utøvere med tilsvarende lik bakgrunn og nivå møtes i kontrollerte former. På denne måten kan man vise til et godt system som tar utøvernes sikkerhet og god utdanning av dommere, samt funksjonærer på alvor.

– Merkekamper er en viktig arena for å komme i gang med kamp, og vi som arrangører legger mye arbeid i å matche utøverne opp mot hverandre så det blir så jevne kamper som mulig, sier Henning Svendsen, leder for MMA-komitéen i Norges Kampsportforbund.

Helgens stevne blir starten på reisen med organiserte stevner i den norske idrettsfamilien og Svendsen er tydelig på at nå må MMA-klubbene være organisert i Norges Kampsportforbund og stevnesystemet Sportdata benyttes for fremtidige arrangement.

Nå som det første stevnet er gjennomført under NKF, er det ingen hemmelighet hva det store målet er:

Å kunne arrangere fullkontakt kamper og kåre offisielle Norgesmestere i fullkontakt MMA.