Reisebrev fra Filippinene

Publisert 03.09.2014
Redigert 09.07.2018

Uy Dinh Tran fra OSI Doce Pares Klubb har de siste to ukene oppholdt seg i Cebu City på Filippinene for å trene Doce Pares. Trening med kjente Grandmasters, suvenir-t-skjorter og sviktende ledd er stikkord for hans opphold. Les reisebrevet her.

Fredag 22.august reiste jeg til Cebu City, Filippinene for å trene i to uker. Med i bagasjen hadde jeg ti t-skjorter fra NKF og stor treningsvilje. Jeg har fokusert kun på å trene med Grandmaster Percival Val Pableo. Min sparringspartner er legendariske Grandmaster Felix Tenciong Gutang.

GM Val Pableo anses som den mest kjente utøveren innenfor filippinsk kampsport og er Grandmaster fra Doce Pares. Det har nylig blitt utgitt en biografibok om han som heter The Lightning Speed of Grandmaster Val Pableo. Han er flere ganger verdensmester og trent fram flere verdensmestere. Han er også nøkkelpersonen til Norges suksess i internasjonale turneringer. Du kan også finne han i en rekke dokumentarer som for eksempel Human Weapon, Eskrimadors m.fl. Dette sier vel sitt om denne mannen og hvor heldig jeg er som får muligheten til å trene med han.

GM Tenciong Gutang har vært sparringspartneren til legendariske GM Cacoy Canete som ikke har tapt en eneste turnering og var den siste personen som gikk de såkalte death matches før det ble bannlyst av regjeringen. GM Cacoy er en av pionerene innenfor filippinsk kampsport og GM Tenciong var hans sparringspartner i nesten 30 år.

Jeg har for det meste trent med GM Val og GM Tenciong i noe som heter controllsparring, som er spesialiteten deres. Controlsparring går ut på sparring uten beskyttelse, men med kontrollerte slag mot hodet, hvor målet er å avvæpne motstander. Treningen gir deg gode attributter til å avvæpne motstandere som kjemper imot og man blir også flinkere til å unngå å bli avvæpnet. Treningen kan overføres direkte til konkurransesparring, nærkamp uten våpen, selvforsvar mot våpen når man er våpenløs og mot kniv. Dette er noe av det mest essensielle innenfor Doce Pares.

Jeg har trent opp mot seks timer daglig og kommet til den 11. dagen her. Det er tre dager til med trening. Leddene begynner å svikte, men skal holde ut de siste dagene!

Har også besøkt de andre Grandmasters som jeg har trent mye med tidligere og gitt dem t-skjortene fra Kampsportforbundet, som ble tatt godt imot.

Uy Dinh Tran

15240.32.50

15233

15229