Norske medaljehåp klare for EM

Publisert 26.04.2019

Denne helgen arrangeres EM i tradisjonell kung fu for klubblag i Moskva. Mesterskapet er nå i gang, og de norske utøverne skal i ilden fra søndag av. Totalt deltar 800 utøvere fra 30 land i mesterskapet. Arrangementet avsluttes 1. mai.

Den norske troppen, som ble tatt ut i februar, følges opp av den erfarne treneren og utøveren Kim Gibson. Gibson tok blant annet to bronsemedaljer i wushu-VM 2017, og har jobbet målrettet med den norske troppen frem mot avreise.

Den norske troppen på vei til EM torsdag. Foto: Kim Gibson, Oslo Wushu Team.

Medaljesjanser tilstede

Ifølge coach Gibson er den norske troppen godt forberedt, og medaljesjansene absolutt til stede for de norske deltakerne.

– Vi har hatt et tett og godt samarbeid med verdens beste wushu-nasjon, Kina, i flere år nå, og vi vet hva som må til for å prestere. To av våre utøvere har tidligere tatt EM-medaljer, og med full klaff har de nivået inne til å gjenta denne bragden, sier Gibson.

Spennende tropp

– Norges Kampsportforbund er stolte over å sende en spennende tropp til ett av årets mest spennende arrangementer på wushu-kalenderen. Wushu er en idrett i vekst, og er nå en av idrettene i verden med størst antall utøvere. Det har også vært arbeidet målbevisst med å få idretten på OL-programmet. Denne veksten gjør det også mer krevende å hevde seg internasjonalt, og vi gleder oss nå til å se om de norske utøverne returnerer fra Moskva med medaljer, sier Dag Jacobsen, Sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Milos Joksimovic er en av utøverne med bredest erfaring, og har allerede 3 EM-medaljer, inkludert sølv fra 2016, hvor han deltok i en av tidenes største EM-klasser.

Jonas Thorsen Loe har også til tross for sin unge alder god mesterskapserfaring, og er regjerende junior-Europamester i Xingyiquan. Loe har også EM-medalje i Wudang-grener, og er allerede tatt ut til senior-VM i moderne wushu senere i høst.

En idrett for livet

Den norske troppen har stort aldersspenn, og vi deltar både med juniorer og veteraner.

– Det er svært gledelig at vi kunne sende en tropp med stort aldersspenn til dette mesterskapet. Både som toppidrett og hverdagsidrett egner wushu seg livet igjennom. Det er ekstra spennende at vi sender to svært dyktige og dedikerte utøvere til kadettklassene. Sebastian Garau (13) og Lara Kutluca (14) vil få sterk konkurranse i disse klassene – selv om dette er det nest yngste alderstrinnet er det her det er flest utøvere i klassene, og nivået er høyt. Derfor er det først og fremst for erfaringens del våre yngste deltar, forklarer sportssjef Jacobsen.

Følg arrangementet

Streaming fra arrangementet finner du her.

PS! Om du vil følge den norske troppen gjennom arrangementet kan du også følge med på Norges Kampsportforbunds Instagram-konto, da teamet kjører Instagram-take over mandag og tirsdag.

Vi ønsker alle lykke til i Russland.