Norske debutanter i det europeiske mesterskapet i wushu

Publisert 14.05.2018
Redigert 09.07.2018

Denne helgen deltok Norge med fire utøvere i det europeiske mesterskapet i såkalte indre stiler innen Wushu. De indre stilene er kort forklart mer saktegående og avslappede kampstiler fra Kina, den mest kjente av disse er Taiji (eller Tai Chi).

-Etter et nærmest fullt generasjonsskifte på landslaget siden forrige EM kom vi inn i disse mesterskapene med en nøktern, men likevel veldig tøff målsetning; å ta med oss minst en medalje hjem, sier Kim Gibson, landslagstrener i wushu.

Det norske laget bestod av tre unge, lovende mesterskapsdebutanter og 3 x Europamester fra 2016, Britt MiRee Abrahamsen, Bergen Wushuklubb.

Etter en tøff kneskade og operasjon stilte MiRee kun i en klasse i år, med en enklere form fra Wu-stil Taiji. I konkurranse mot flere andre mer spektakulære former nådde ikke MiRee helt opp denne gang og det ble en 8. plass med 8,47 poeng i kvinnenes klasse for andre Taiji-former. Men MiRee har også en svært viktig jobb å gjøre senere den kommende uken, som norsk kongressmedlem hos European Wushu Federation, EWUF, hvor vi ser frem til å kunne bidra på best mulig måte.

Mesterskapsdebutant Jonas Thorsen Loe fra Sangrok Kwan viste seg som en moden utøver når det gjaldt som mest. Spesielt i klassen indre håndform for junior gutter 15-17 år gjorde en flott prestasjon med Wudangquan som ga han 8,67 og bronsemedalje, etter å ha slått en utøver fra hjemmenasjon og Wushu-stormakt Russland. Jonas har jobbet hardt og målrettet for dette lenge, og det er en velfortjent medalje han sitter igjen med.

Lara Kutluca fra Oslo Wushu Team viste et høyt nivå i sine klasser og at hun er på høyde med sine jevnaldrende russiske motstandere. Men med et par feil i sine klasser holdt det ikke helt inn og poengsummene 8,51 og 8,35 ga til slutt 6 og 7. plass.

Den tredje og siste mesterskapsdebutanten var Ingeborg Hove Gusdal fra Oslo Wushu Team. Etter en litt nervøs håndform smalt hun til med personbeste i sin Wudang våpenform med 8,83 poeng, noe som holdt til en utrolig sterk bronsemedalje i klassen senior kvinner indre våpenformer, et knallsterkt felt hvor hun bl. a. slo to russiske jenter.

Første del overstått

-Nå har vi vært gjennom det vi kan kalle det mer avslappede EM og går snart i gang med toppidrettsdelen, det vi kaller moderne Wushu – de toppede grenene som også søkes inn i OL. Det er dette EM som er det store målet for landslaget og Taiji-delen av mesterskapet var bare et steg på veien for både å få erfaring og ikke minst gode opplevelser i samme arena som toppidrettsgrenene går, fortsetter Kim.

Lara, Ingeborg og Jonas var alle på treningsleir i Kina i påsken og forberedte seg til det moderne Wushu EM. Vi føler oss klare, og med de gode prestasjonene i indre stiler vet vi at vi har nivået inne til å kunne hevde oss også denne uken.

Man kan følge EM, se live stream og få live resultater på www.competitionbook.com