Norsk deltakelse i Wushu SM
Publisert 17.03.2017
Redigert 09.07.2018
Norge stiller med utøvere i det svenske wushumesterskapet (SM)
For andre år på rad stiller Norge med utøvere i Sveriges nasjonale mesterskap i kinesisk kampsport arrangert av Svenska Wushu & Kung Fu Förbundet.
Det svenske forbundet har vært en viktig støttespiller i å hjelpe oss både med dommerutdanning og støtte til våre landslagsutøvere i Sanda. Derfor er det viktig for oss å støtte opp om deres aktiviteter for å opprettholde et godt samarbeid med våre naboer som har over 3000 aktive utøvere. I tillegg er det selvfølgelig gledelig at norske utøvere får delta i Sverige da vi har et lite miljø i Norge med få konkurransemuligheter. Vi håper derfor at det i fremtiden også vil delta flere norske utøvere over grensen, både i kampgrenen Sanda og i oppvisningsgrenene Taolu.
Det norske laget består av fire deltakere fra Oslo Wushuklubb:
Lara Kutluca er et stort talent og eneste norske juniorutøver som vant medalje i fjorårets Oslo Wushu Open. Hun er en het landslagskandidat for Norge og vi håper at årets SM er et skritt på veien mot deltakelse i neste års EM. På veien dit skal hun også delta på forbundets sommersamling i Kina. I Sverige deltar hun i klassene tradisjonell håndform med en form fra Shaolin-tempelet (Ditang Meihuaquan) og moderne håndform med den internasjonale konkurranseformen for unge utøvere (32 Changquan).
Sebastian Garau deltar i sitt første mesterskap i Sverige, men har trent hardt og også tidligere vært med på forbundets sommersamling i Kina med sin far. Han deltar i klassene tradisjonell håndform med formen Xingyiquan og moderne håndform med den internasjonale konkurranseformen for unge utøvere (32 Changquan).
Øyvind Garau deltar denne gangen med sin sønn, han har tidligere også deltatt på forbundets sommersamling i Kina og vant gull i nybegynnerklassen under Beijing International Wushu Competition 2015. Han deltar i klassene tradisjonell nordlig håndform med en form fra Shaolin-tempelet (Xiaohongquan) og tradisjonell sydlig våpenform med sabel (Kandao).
Landslagstrener Kim Gibson stiller også opp i konkurransen, først og fremst for å støtte opp om samarbeidet med det svenske forbundet. Han deltar i klassene tradisjonell nordlig håndform med formen Xingyiquan, tradisjonell sydlig håndform med Hung Gar Taming Tiger (Hongjia Fuhuquan) og i indre våpenformer med tai chi sverd (Wu Taijijian).
Vi ønsker de norske deltakerne lykke til og håper at de høster med seg god erfaring og forhåpentligvis flere medaljer tilbake over grensen.