NM taolu: – En gulrot i den daglige treningen

Publisert 01.12.2020

Årets NM i wushu ble avlyst grunnet korona-situasjonen, og erstattet med e-stevne i hånd- og våpenformer innen tradisjonell kung fu, taiji/tai chi og moderne wushu. Mesterskapet ble arrangert lørdag 21. november.

Parallelt med NM ble det arrangert egen barnefestival som tilbud for barn/ungdom født etter 01.01.2008. 17 barn deltok i barnefestivalen, mens man hadde 29 påmeldinger i selve NM-klassene. 33 utøvere fra fire klubber deltok totalt i mesterskapet, og 3 norgesmestere ble til slutt kåret.

En gulrot i den daglige treningen

Årets mesterskap var den første gangen NM arrangeres som e-stevne.

– Til tross for at dette ble et mindre mesterskap og vi ikke derfor kunne kåre NM-vinnere i alle klasser, var det svært gøy og motiverende å kunne arrangere et NM på nett. Dette har vært en stor gulrot i den daglige treningen. E-stevner er virkelig noe vi ønsker å satse på, da bidragene kom både fra parkeringsplasser, idrettshaller og kjellerstuer, sier stevneleder og tidligere landslagstrener i wushu, Kim Gibson, som forteller at han allerede gleder seg til neste online-arrangement kan gjennomføres.

Mange meritterte

Til tross for at stevnet var lite, har flere av deltakerne i årets NM bred erfaring fra internasjonale stevner. Jonas Thorsen Loe, som i fjor deltok i wushu-VM i Shanghai, deltok i tre klasser i NM, med en førsteplass og to andreplasser som resultat. De to unge utøverne Sebastian Garau og Sophia Abramowski Begge konkurrerte i flere klasser, og vant blant annet hver sin klasse.

Vi gratulerer alle utøvere med flotte resultater, og ser frem til neste wushu-stevne!

Om du vil høre mer om stevneleder Kim Gibsons tanker kan du se nedenstående video.