Muaythai NM: Dommerkurs og kongepokal!

Publisert 03.11.2022
Redigert 01.11.2022

Den 3. desember arrangerer Vallhall Kampsportklubb tidenes andre offisielle Norgesmesterskap i fullkontakt thaiboksing. Ved nok deltakere vil man også kunne kjempe om kongepokalen under årets NM! I den anledning vil det invitert nøytrale dommere fra Sverige, som også vil holde dommerkurs.

For første gang i Norge kan Hans Majestet Konges Pokal deles ut under Norgesmesterskapet i Muay Thai som. Muay Thai og Mixed Martial Arts (MMA) ble tatt opp som nye idretter av Idrettsstyret i 2019 og er organisert under Norges Kampsportforbund. Internasjonalt er Muay Thai organisert i The International Federation of Muaythai Associations (IFMA). IMFA er IOC anerkjent Idrett som er på programmet til European Games, World Games og World Combat Games. IFMA arrangerer hvert år nordisk mesterskap, europamesterskap og verdensmesterskap.

Kriterier for kongepokalen

Under Norgesmesterskapet må det konkurreres etter et nasjonalt godkjent regelverk. Konkonkurranseregler ligger HER

Det må delta minst 15 utøvere (kvinner og menn regnes hver for seg) i individuelle senior klasser. Man regnes som deltaker etter innveiing og/eller registrering.

Utøvere må være medlem av en klubb som er tilsluttet Norges Kampsportforbund og må være norsk statsborger eller har vært bosatt i landet de siste 12 måneder er aktuelle for å vinne Kongepokalen.

Kongepokalen tildeles den utøver som etter tildelingsjuryens vurdering er stevnets totalt sett beste utøver.

Påmelding

Påmeldingsfrist fredag 25 november på Sportdata HER

Dommer og regelkurs

I forbindelse med NM vil det dagen før fredag 2. desember bli arrangert regelkurs og dommerkurs hos Norges Kampsportforbund på Ullevål Stadion fra klokken 17:00-21:00.
Kursholder er den erfarne svenske dommeren Fredrik Johnson.

Muaythai-komitéen og arrangørklubben som står for dommerkurset anbefaler alle i muaythai-miljøet å stille på kurset, slik at det i fremtiden blir enklere å avholde stevner. Samtidig kreves det at man har et godkjent dommerløp med kursmateriale og utdanning for at idretten skal få permanent godkjenning for fullkontakt.

Pris og påmelding til dommerkurs
Vallhall Kampsportklubb har bekostet alle utgifter til kursholder og ønsker å dekke inn dette i størst mulig grad.
Pris 250,- pr deltaker, betales til arrangørklubb.

Påmelding gjøres via skjemaet under.

Muaythai dommerkurs 2. desember