Sterke prestasjoner i Latvia Open wushu

Publisert 05.02.2018
Redigert 09.07.2018

Latvia Open har blitt en årlig tradisjon for Norge som oppkjøring til EM. I år deltok tre internasjonale debutanter i stevnet som har ca. 200 utøvere fra hele 8 nasjoner. – Dette stevnet er perfekt både i størrelse og nivå som forberedelse til større internasjonale begivenheter, sier Kim Gibson i Oslo Wushu Team.

Jonas Thorsen Loe (16) fra Sangrok Kwan var én av to norske utøvere som tok medalje under Oslo Open 2017. Her tok han med seg to bronsemedaljer. Loe var den som kanskje imponerte mest i Latvia Open med sølv i tradisjonelle våpen med 8,75 poeng og bronse i tradisjonell håndform.

Lara Kutluca (13) fra Oslo Wushu Team har gjennom treningsleir i Kina sommeren 2017 og toppresultater i Sverige vist at hun er klar for det neste nivået. I årets EM planlegger hun å delta i Wudang-stiler hun lærte under sommerens treningsleir,. I tillegg ønsker hun å delta i moderne konkurranseform i stilen Nanquan. Lara har også vært å se på NRKs Sportsrevyen og Supernytt. Lara imponerte under Latvia Open med 8.37 poeng i tradisjonell håndform som resulterte i bronse. Hun deltok også i nanquan, hvor det ble bronse etter en feil.

Satser for å kvalifisere seg til EM

Ingeborg Gusdal (18) fra Oslo Wushu Team har i likhet med Lara vist en stor vilje til å lykkes, spesielt gjennom treningsleiren i Kina 2017. Nå satser hun også for å kvalifisere seg til EM i Wudang-stilene hun lærte under sommerens treningsleir. Ingeborg gjorde en god prestasjon i Latvia Open, og tok en sterk 4. plass i våpenklassen med 8,68 poeng.

Trener og utøver Kim Gibson tok gull i tradisjonelle våpen med hele 9,17 poeng.

Forberedelser til EM

Utøverne skal også gjøre sine forberedelser til EM under årets påskeleir i Kina hvor de vil få oppfølging av verdens beste trenere ved Shanghai University of Sport.

-Vi er imponert over utøverne som leverte så sterke resultater. Dette var en fin start på forberedelsene til EM som avholdes i Moskva 15-24.mai. Vi håper at wushu inkluderes i OL-programmet i 2024, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.