Kendo-NM 2020 avlyses

Publisert 09.10.2020

Årets kendo-NM var planlagt avholdt 6.-7. november. Både Norges Kampsportforbund Oslo Kendo Klubb har fulgt situasjonen nøye den siste måneden med tanke på smittefare, og har nå tatt en endelig avgjørelse om å avlyse stevnet.

Det norske kendo-miljøet så tidligere i år frem til EM på hjemmebane. Kendo-EM i Kristiansand, som skulle avholdes i april, ble dessverre avlyst som følge av korona-situasjonen. Landets kendo-utøvere håpet selvfølgelig at NM kunne gjennomføres som planlagt i Oslo 6.-7. november, men dette er ikke mulig, gitt den nåværende smittesituasjonen, samt NIFs retningslinjer.

Prioriterer helse og sikkerhet

Arrangementssjef i Norges Kampsportforbund, Vegard Henriksen, er i likhet med arrangøren lei seg for at NM nå må avlyses.

– Vi vet at landets kendo-utøvere har sett frem til stevnet, og at arrangøreklubben har nedlagt betydelig innsats i forberedelsene til arrangementet. Vi må allikevel prioritere helse og sikkerhet for alle involverte, og hensynta den nåværende smittesituasjonen. Det er heller ikke per i dag gjort endringer i NIFs retningslinjer rundt arrangementer. Dette innebærer at vi fortsatt kun har anledning til å arrangere regionale konkurranser for utøvere under 20 år, og nasjonale stevner for seniorer er dermed ikke tillatt per dags dato, opplyser Henriksen.

Emne: ,