Kendo: Kendo Summer Games 2019

Publisert 16.08.2019

Norway Summer Games er en årlig internasjonal fleridrettsfestival som finner sted i Kristiansand. For tredje år på rad arrangerte Kristiansand Kendoklubb treningsleir og stevne som en del av arrangementet.

Den offisielle arrangøren av Norway Summer Games er Stiftelsen Sportikus, som er en del av Idrettsrådet i Kristiansand. Norway Summer Games er et forsøk på å samle alle idrettene i Kristiansand til et felles forsøk på å utvikle og bygge opp idretten for barn og unge.

Summer Games ønsker å samle så mange idretter og deltakere som mulig. I årets arrangement deltok rundt 500 barn og unge, og 19 av disse var kendo-entusiaster.

Jørn Nørvåg og landslagstrener Gerry Kincaid med Michio Kajitani. Foto: Kristiansand Kendoklubb.

Ledet av landslagstreneren

Fokus under et arrangement som Kendo Summer Games er samhold, idrettsglede og mestring. De 19 deltakerne fikk allikevel formidlet idrettskunnskap i verdensklasse, da samlingen ble ledet av den norske landslagstreneren Gerry Kincaid fra Glasgow.

– Som tidligere år tok klubben vår oss av det praktiske rundt kendo-arrangementet. Vi er selvfølgelig svært glade for at landslagstrener Kincaid deltok. I tillegg til Kincaid var vi så heldige at vi fikk besøk av Michio Kajitani. Kajitani, 7. Dan, er fra Japan, men bosatt i California og også visepresident for det amerikanske kendo-forbundet, forteller Jørn Nørvåg, hovedtrener i Kristiansand Kendoklubb.

Teknikk og strategi

Vinner av søndagens konkurranse ble Kenneth Fredheim fra Kristiansand Kendo. Tormod Lunde Husebø, Sør-Vest Kendoklubb kom på andreplass. Jørn Nørvåg fra Kristiansand Kendoklubb og Daniel Pretzinger, Sør-Vest Kendoklubb, kom på tredjeplass.

Under selve treningsøktene var fokuset konkurranse-kendo og teknikk og strategi i konkurransekamp. Samlingen ble avsluttet med konkurranser på søndagen.

– I år fikk vi en hall med høy temperatur og veldig høy luftfuktighet. Både treningen og konkurransene søndag ble derfor en svett affære! Vinner av søndagens konkurranse ble Kenneth Fredheim fra Kristiansand Kendo klubb, med Tormod Lunde Husebø, Sør-Vest Kendoklubb på andreplass. Undertegnede og Daniel Pretzinger, Sør-Vest Kendoklubb endte nederst på pallen, sier en fornøyd Nørvåg.