Internasjonale medaljer til Halden

Publisert 16.08.2013
Redigert 09.07.2018

Utøvere fra Halden Taido klubb imponerte stort i International Friendship Games i Taido. Stevnet ble arrangert i Helsingfors i Finland i første uke i august. De vant gull i klassen Tenkai, som er en form for avtalt kamp mellom seks personer. Utøverne tok også sølv i kvinneklassen i Hokei(oppvisning). De vant bronse i samme disiplin i klassen for yngre utøvere og tok en bronse i klassen Jissen (kamp) for herrer.

Taido er en internasjonal sport med ca 4000 aktive medlemmer fordelt på 12 land. I Norge er Taido i ferd med å etablere seg som en egen kampsport, og er organisert i Norges Kampsportforbund.

Gullaget fra Halden bestod av Leif Nilsson, Jörn Krosvik, Anna Löfgren, Henrik Andersson, Akkanat Jensen og Per Genberg.Anna Löfgren tok sølv i Hokei.

Natalie Johansson fikk bronse i Hokei (mix).

Akkanat Jensen kapret bronsen i JIssen for herrer.

Taido er en forholdsvis moderne japansk kampsport med røtter fra karate. Grunnleggeren sies å være Seiken Shukumine (1925-2001). Taidoteknikkene er basert på dynamiske bevegelser. Dette innebærer å vri kroppen rundt egen akse for å unngå angrep, samtidig som det fører til energi til motangrep. I kamp (Jissen) beveger man seg ikke bare sidelengs, men også i luftrommet over og under motstanderen. Taido kalles derfor for en 3-dimensjonell kampsport. Angrep med slag- og sparkteknikker, svep og lignende utføres fra bakken i liggende posisjon, stående eller i luften. Det konkurreres i kamp og i oppvisning.

I Norge er Taido organisert i Norges Kampsportforbund. Taido og kampsportforbundet arbeider for fullt med å etablere idretten i Norge

KontaktpersonLeif Nilsson 99 34 84 66