Gode norske resultater under EM i stokkekamp

Publisert 24.07.2019

12.-14. juli deltok seks norske utøvere under GSBAs EM i stokkekamp i Anagni i Italia. Mesterskapet ble vellykket for den norske troppen, og hele fem utøvere kunne ta med seg medaljer hjem til Norge.

Årets EM i stokkekamp samlet utøvere fra Frankrike, Storbritannia, Sveits, Tyskland, Italia, Polen, Portugal, Irland og Norge. Alle de norske deltagerne er tilknyttet Norway Arnis Club Stovner, og er trent av Danny Huertas. I dag finnes det 17 klubber i Norge som driver med organisert stokkekamp, og fem av disse er tilknyttet Norges Kampsportforbund.

I mesterskapet ble det konkurrert i oppvisning (forms), egenkomponert oppvisning med musikk (non-traditional forms), fullkontakt-kamp med en trestokk (singlestick), fullkontakt-kamp med to trestokker (doublestick), kamp med myk fleksibel stokk (padded stick) og kamp med flere improviserte våpen (multiple weapons).

Den norske troppens medaljer:

Den norske troppen med medaljene fra årets EM. Foto: Sivaganesh Vadivelu.

  • Sivaganesh Vadivelu: Gull forms, bronsje non-traditional, bronsje doublestick, bronsje padded, sølv multiple weapons.
  • Siv Fåbeng: Gull non-traditional form, gull mulitple wepon, gull padded stick, sølv form, sølv doublestick, bronse singlestick.
  • Senthurmayuri Vijijenthira: Gull non-traditional form, sølv form, sølv doublestick, sølv singlestick.
  • Athavan Vijijenthira: Gull non-traditional form, gull form, bronse doublestick, bronse multiple weapons, bronse padded.
  • Kim Runar Gjelstenli: Sølv multiple weapons, bronsje padded, bronsje double stick.

Flere medaljer enn i fjorårets VM

Kim Runar Gjelstenli forteller i etterkant av mesterskapet at troppen er fornøyd med både resultatene og det arrangementstekniske.

– Vi er fornøyde med å sitte igjen med flere medaljer etter årets EM enn vi fikk i fjorårets VM – i EM tok vi 23 medaljer, mens vi i fjorårets VM tok 17. Kort fortalt var dette et EM med høyt nivå, selv om vi savnet land med utøvere av høy kvalitet som Ungarn, Romania og Liechtenstein. Vi savnet også flere av våre store stjerner fra Norge, som av forskjellige grunner ikke kunne delta.

Stadion som ble benyttet var det kommunale idrettsanlegget i Anagni.

– Arrangementet varte i tre dager, men de fleste av oss kom 1-2 dager i forveien grunnet tilvenning til varmen. Dag én gikk til forms, og her gjorde vi det ganske bra. Flere av de norske utøverne har brukt flere måneder på å komponere og forbedre sine forms. Dag to ble brukt til fullkontakt med trestokker. Flere land har spesialisert seg på fullkontakt. Dette merket man ved at disse landene gjorde det bra i disse disiplinene, men ikke så bra totalt. Polen er et av landene som har spesialisert seg på fullkontakt. Siste dag var det padded stick. Dette er kamp med mindre beskyttelse og relativt mjuke pinner. Portugal er en spesialistnasjon i disse disiplinene, men vi er også fornøyd med den norske innsatsen her, forteller Gjelstenli.

Ser frem til Oslo Open og VM

I etterkant av arrangementet er utøverne motiverte til å satse videre, og ser ifølge Gjelstenli  frem til arrangementer både på hjemmebane og i utlandet.

– Vi vil komme tilbake med et Oslo Open i løpet av høsten, der alle organiserte klubber kan delta. Vi er alle fornøyde med årets EM, og ser alle allerede fram til VM i Orlando, Florida neste år.

Vi gratulerer med medaljene!

 

 

Emne: ,