Ken Rune Helland er kongepokalvinner

Publisert 12.03.2017
Redigert 09.07.2018

Det var action og tøffe tak da Bergen Kendo Klubb i samarbeid med Norges Kampsportforbund arrangerte Norgesmesterskap 11.-12.mars i Ny-Kronborghallen i Bergen. 

Det ble kjempet om Norgesmestertitler og Kongepokal under mesterskapet, der det ble konkurrert i individuelle klasser, åpen klasse og lagklasser. Det var på forhånd knyttet stor spenning til hvem som kom til å vinne den prestisjefylte Kongepokalen som var satt opp i åpen klasse. Etter et spennende mesterskap ble det klart at vinneren av åpen klasse og kongepokalen ble Ken Rune Helland fra OSI Kendo. I åpen klasse konkurrerer både kvinner og menn mot hverandre, og alle deltakere har derfor muligheten til å kjempe om Kongepokalen. Andreplassen i åpen klasse gikk til Marianne Skiftesvik, også fra OSI Kendo, foran Ioannis Karambatsos (Bergen Kendo Klubb) og Erik Schwarm (Kristiansand Kendo Klubb) som delte tredjeplassen.

Mesterskapet startet lørdag morgen for de med lavest grad, deretter gjennomførtes åpen klasse. På søndag fortsatte mesterskapet med lagkonkurranse og avslutning.

Fornøyd kongepokalvinner

Norgesmester og kongepokalvinner Ken Rune Helland er fornøyd med helgens mesterskap og kan fortelle at han har lang fartstid innen idretten

– Jeg har drevet med kendo siden 1994, altså i 23 år. Tidligere har jeg vunnet to NM-gull, et sølv og en bronse, sier Helland, som for første gang stakk av med den gjeveste prisen, kongepokalen.

Den erfarne utøveren har vært på kendolandslaget i en årrekke, fra 1996 til 2014. Denne våren skal han sammen med landslaget til EM i Budapest, der han skal fungere som manager for deltakerne.

 

Vi gratulerer alle nybakte Norgesmestre og en spesiell gratulasjon til kongepokalvinner Helland.

Resultat kyuklasse:

1. plass: Tor Lunde Husebø (Trondheim Kendo klubb)

2. plass: Stefania Vryoni (Bergen Kendo klubb)

Delt 3. plass: Aleks Bako (OSI Kendo) og Christian Ytterhaug Sæther (OSI Kendo)

Kvinneklasse:

1. plass: Marianne Skiftesvik (OSI Kendo)

2. plass: Marie Nørvåg (Kristiansand Kendo klubb)

Delt 3.plass: Linda Xi (Bergen) og Lise Grønnvik (OSI Kendo)

Åpen klasse:

1.plass: Ken Rune Helland (OSI Kendo)

2. plass: Marianne Skiftesvik (OSI Kendo)

Delt 3.plass: Ioannis Karambatsos (Bergen Kendo klubb) og Erik Schwarm (Kristiansand Kendo klubb)