WT: Vellykket digital kongress

Publisert 14.10.2021
Redigert 15.10.2021

World Taekwondo inviterte 11. oktober til digital kongress. Fra Norge deltok WT-seksjonsleder og forbundsstyrerepresentant Øyvind Kveine Haugen.

President Chungwon Choue ble på kongressen gjenvalgt for fire nye år. Choue fikk 129 av de 131 stemmene. Choue ble valgt som president for første gang i 2004, på kongressen som ble avholdt i forbindelse med junior-VM i Sør-Korea.

Opptatt av godt styresett

Det internasjonale taekwondo-forbundet er veldig opptatt av godt styresett og likestilling, og innførte 20. april nye regler som fremmer likestilling, setter begrensninger på hvor lenge man kan sitte i styret og alder for første gangs innvalg. Av de 33 som ble valgt inn styret og råd denne gangen var 17 kvinner.

World Taekwondo har satt seg som målsetting at innen 50 års-jubileet i 2023 skal taekwondo være et av de mest respekterte internasjonale idrettsforbundene. Dette med godt styresett vil dermed være et viktig fokusområde i tiden fremover. I tillegg har organisasjonen tidligere i år signalisert at de ønsker å være med på den digitale utviklingen av idretten i årene fremover.

Ønsker en enda mer spennende og dynamisk idrett

Kveine Haugen forteller at man i det internasjonale forbundet er fornøyd med taekwondo-konkurransene under OL i Tokyo, som ble diskutert på kongressen.

– Det var høy standard på dømmingen og mange nasjoner vant medaljer. Det at para hadde kommer på programmet for første gang har forsterket taekwondo som en mer åpen og tilgjengelig sport for alle. Selv om taekwondo er blitt en populær idrett er det også nedsatt en komite som skal se på konkurransereglene. Her er målsettingen å se om taekwondo kan bli enda mer spennende og dynamisk.

Neste kongress skal arrangeres i Wuxi i Kina 11. april 2022. Våren 2022 vil bli en travel tid: Rett etter VM arrangerer World Taekwondo Europe (ETU) EM i Manchester.

 

Emne: ,