WT: Toppresultater for landslagets nye utøvere

Publisert 30.08.2021

Den 15. august ble tre nye, unge utøvere tatt inn på taekwondo-landslaget. I forrige uke deltok de i det åpne U21 EM, samt Tallinn Open G1 i samme arena.

De nye utøverne på laget er Kristian Storsul Borgen (18) fra Ski Taekwondoklubb, Niklas Kristiansen Oguz (19) fra Grorud Taekwondo Klubb og Mari Romundset Nilsen (17) fra Aure Kampsportklubb. Samtlige utøvere har mye erfaring og gode meritter på juniornivå som kommer godt med i overgangen til å bli etablerte seniorutøvere.

Gode prestasjoner i landslagsdebuten

Alle de tre utøverne deltok i forrige ukes åpne U21 EM som ble avholdt i Tallinn, der møtte de god internasjonal motstand, som i motsetning til våre utøvere har kunnet trene tilnærmet uten restriksjoner det siste året. Kristian Borgen og Niklas Oguz gjorde det svært godt i de innledende rundene, men nådde ikke helt opp til medaljeplass da Borgen tapte i sin kvartfinale og Oguz måtte trekke seg med en liten skade. Mari Romundset Nilsen tapte dessverre i den innledende runden etter en svært tett og jevn kamp.

Selv om det ikke ble medaljer i U21-mesterskapet, viste de unge talentene at de holder et godt internasjonalt nivå, noe de fikk bevist i det påfølgende G1-rankingstevnet Tallinn Open. Her tok både Storsul Borgen (gull) og Romundset Nilsen (bronse) sine første medaljer på seniornivå i et G1-stevne, som gir rankingpoeng inn mot fremtidig olympisk kvalifisering. Landslagsutøver Milos Pilipovic fra Grorud Taekwondo Klubb, tok også en sterk bronsemedalje i Tallinn Open.

Milos Pilipovic og Kristian Borgen med bronse og gull i Tallinn Open G1. Foto: Helle Borgen, NKF

– Jeg er veldig fornøyd med mine matcher, og det var spesielt gøy å slå svenske Fredrik Emil Olsen i finalen. Nå gleder jeg meg til den videre satsingen med landslaget, sier Kristian Storsul Borgen, som nå for alvor har slått seg opp på seniornivå med sin spektakulære kampstil.

Kombinerer skolegang med satsing

– Da utøverne fortsatt er i skolealder blir satsingen kombinert med skolegang, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, som er godt fornøyd med at både skolene og utøverne er tilpasningsdyktige. Utøverne har hatt et tøft år med reiserestriksjoner og med svært få konkurranser, samtidig som vi har sett at det har blitt arrangert internasjonale samlinger på tvers av landegrensene flere steder i verden. Det er derfor gledelig å se at utøverne har klart å følge med det internasjonale nivået og vi gleder oss til å følge våre nyeste tilskudd på landslaget videre.

Tidlig erfaring på høyeste nivå

17 år gamle Mari Romundset Nilsen fikk allerede i mai sjansen til å konkurrere mot de beste seniorutøverne i verden, da hun ble tatt ut til OL-kvalifiseringsstevnet i Sofia. Her gjorde hun tross sin unge alder en sterk figur, noe som lover godt for fremtiden.

– Vi er svært imponert over hvordan Mari forberedte seg til, og ikke minst gjennomførte, konkurransene i Sofia. Med en meget god første kamp, og et flott treff mot toppseedede Weet i andre runde, tar hun med seg svært verdifull erfaring inn i en lovende karriere, sa sportssjef Jacobsen den gang.

Mari Romundset Nilsen med bronse i Tallinn Open G1. Foto: Helle Borgen, NKF