WT Taekwondo: Største WT stevne på 6 år gikk av stabelen i helgen

Publisert 27.04.2023

Oslo Taekwondo Klubb var arrangørklubb i helgenm da Østlandscup og Norgescup 1 foregikk på Bygdøhus i Oslo. Dette skulle vise seg å bli det største stevnet fir WT Norge siden 2017, med hele 312 starter. 

Pauseunderholdning ga mersmak

– Oslo Taekwondo Klubb er fornøyde med stevnet, både antall deltakere og gjennomføringen. Vi startet til tiden og sluttet stort sett i henhold til tidsplanen, uttaler Leder av Oslo Taekwondo Klubb og stevneleder, Stig Ove Ness og fortsetter:

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på våres to pauseshow i lunsjpausen. Lørdag hadde vi Verdensmester i poomsae, Eva Sandersen fra Danmark, som gikk poomsae og Freestyle, samt ga ut autografer etterpå. Søndag stilte vår gode vennskapsklubb Elvebyen Taekwondo Klubb med utøvere og en dommer til å gå Tag Team. Det er ikke mange som har sett det opplegget før, så det var nytt og spennende for mange. Stor takk til Elvebyen for bidraget.

– Ellers hadde vi som klubb for første gang på mange år en stor konkurransegruppe. Det gikk utrolig bra og det var gøy å se våre medlemmer få lov å gå på matta, mange for første gang. Det betød dog at væres frivillig-ansvarlig var litt tynt spredt når det kom til hjelpere. Her fikk vi fort tilbudt hjelp fra Askim IL, en annen av våre vennskapsklubber. Det er jo herlig at vi kan hjelpe hverandre på tvers av klubber. Tusen takk for at dere stilte opp, Askim IL, avslutter Ness.

Stevne fordelt på to dager

Systemteknisk ansvarlig og seksjonsleder Maria Erenskjold sier:

– Arrangørklubben hadde ønsket å kjøre stevnet på to dager; med poomsae på lørdag og kamp på søndag. Dette kom det mye bra tilbakemeldinger på fra både poomsae og kamp-leiren. Det ga mer oversikt for oss i stevneledelsen også, som da kunne fokusere kun på poomsae, eller kun på kamp på de respektive dagene. Lørdag gikk uten store problemer, og vi fikk delt ut både Online 2 medaljer samt pokaler for Beste klubber 2022 for Online.

– Søndag ble litt hektisk da en sammenslåing av to klasser på morgenen forårsaket en feil i systemet, som gjorde at akke kampnummer plutselig ble skjøvet på. I tillegg var nettet i hallen såpass dårlig, at vi ikke klarte å oppdatere Live på verken Facebook, Spond eller SportData systemet, og publikum fikk ikke nye lister. Det forårsaket en del forvirring (og kostet noe printpapir), da nye lister måtte henges opp manuelt. Ellers sluttet vi faktisk FØR tiden på søndag; og DET tror jeg egentlig er lenge siden vi har opplevd, avslutter en smilende, dog lettere trøtt Erenskjold.

Se resultater her.