WT: Taekwondo på programmet under European Games 2023

Publisert 20.12.2020

European Games arrangeres i Krakow i 2023. Tidligere denne uken ble det bekreftet at taekwondo igjen er på programmet, etter å ha vært ute av European Games i 2019.

– Dette er en etterlengtet julepresang for alle taekwondo-venner, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Både taekwondo og karate var på programmet når European Games ble arrangert for første gang i Baku, Aserbajdsjan, i 2015. Når Minsk skulle arrangere European Games i 2019 var derimot taekwondo fjernet fra programmet, da Hviterussland byttet ut taekwondo med kampsporten sambo.

European Games arrangeres hvert fjerde år og arrangeres etter samme mal som sommer-OL, men da kun for Europa. Normalt skal arrangøren følge det samme programmet som sommer-OL, men det er åpnet for å gjøre enkelte endringer, noe altså arrangøren i Hviterussland gjorde.

Medlemsnasjoner mobiliserte  

Avgjørelsen om å fjerne taekwondo fra programmet i 2019 ble møtt med frustrasjon av europeiske taekwondo-utøvere. Avgjørelsen førte også til at Minsk, som i tillegg til European Games skulle arrangere EM i taekwondo, mistet sistnevnte mesterskap.

Når Krakow ble tildelt European Olympic Games for 2023 var igjen karate, men ikke taekwondo, inkludert på programmet. Dette førte til at World Taekwondo Europa (WTE) oppfordret medlemsnasjoner til å mobilisere.

Trond Berg. Foto: Norges Kampsportforbund.

– Blant annet har Trond Berg, tidligere president i Norges Kampsportforbund og nåværende styremedlem i World Taekwondo Europe, vært aktiv i det internasjonale arbeidet for å få taekwondo tilbake på European Games-programmet. Dette arbeidet har nå altså gitt resultater, noe alle taekwondo-venner gleder seg over. WTE har også ytret takknemlighet ovenfor alle nasjoner som har jobbet for å få taekwondo på programmet i 2023, avslutter Jacobsen.

Informasjonsskriv vedrørende European Games fra World Taekwondo Europe