Publisert 26.04.2022

Femteplass til Nina Bansal fra Tveita Taekwondo Klubb ble Norges beste resultat under forrige ukes VM i poomsae (mønster) som ble arrangert i Goyang, Sør-Korea.

Det deltok 63 nasjoner i årets verdensmesterskap, som grunnet pandemien var det første på fire år.

Norske resultater

Nina Bansal var 1.-seedet i klassen kvinner under 40 år og etter å ha gått videre i første runde på seeding og vunnet andre runde, tapte hun til slutt kvartfinalen. Dermed ble det 5. plass på Bansal, som kombinerer utøvergjerningen med å være trener for de norske utøverne. Yu-Jin Kang fra Sør-Korea vant gullet i klassen.

Jens Gundersen fra Røa Kampsportklubb deltok i den tøffe juniorklassen, hvor han gikk ut i innledende runde. Lee Junhee fra Sør-Korea vant junior herreklassen.

Tuva Kjødnes fra Oslo Taekwondo Klubb deltok i klassen senior kvinner under 30 år og tapte i sin 32. delsfinale. Eva Sandersen fra Danmark vant klassen og ble med det én av to europeiske utøvere som vant gull i årets poomsae-VM.

Sune Østli fra Oslo Taekwondo klubb deltok i klassen under 30 år og møtte sterke Jun-Ho Kim fra Sør-Korea i sin 32. delsfinale, her gjorde Sune en svært god prestasjon og tapte med svært liten margin mot hjemmehåpet. Jun-Ho Kim gikk videre til å ta sølv i klassen, bak landsmannen Wan-Jin Kang. Sør-Korea stilte med to utøvere i klassen, da alle nasjoner med gull i fjorårets WT Online Challenge fikk delta med en ekstra utøver i VM.

Tuva Kjødnes og Sune Østli deltok også i parklassen, hvor de røk ut i den innledende runden. Det var bare de åtte beste som gikk til finalerunden, som til slutt ble vunnet av Taiwan.

– Det var et utrolig høyt nivå på mesterskapet og det var bare Spania og Danmark fra Europa som vant VM-gull. Sør-Korea ble beste nasjon, Taiwan kom på andre plass, USA kom på tredjeplass og Spania kom på fjerdeplass sammenlagt. Dette viser at man må være på sitt aller beste i VM for å kjempe om medaljer, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Vi gratulerer de norske utøverne med flotte prestasjoner!