WT: Jobber mot ny medaljedesign i 2022

Publisert 11.08.2021

Det nye styret i WT-seksjonen har hatt sitt første møte. – Vi gleder oss til å fortsette arbeidet med blant annet stevneutvikling, inkludert nye medaljer til forbundets WT-stevner, sier Maria Erenskjold, nestleder i seksjonen. 

Siden 2016 har WT-seksjonen hatt felles medaljer med resten av forbundet. Disse har den gamle WTF logoen. Nå er beholdningen passe lav, og siden den utdaterte WT-logoen også må byttes ut, har man påbegynt prosessen med å få produsert nye medaljer. Styret jobber nå med å ferdigstille et forslag til design som skal igjennom en godkjenningsprosess i forbundet. Seksjonsstyret tar sikte på å kunne introdusere de nye medaljene i løpet av 2022.

Ønsker å holde kostnadene nede

Ifølge den gjeldende arrangørmodellen i Kampsportforbundet skal arrangørklubbene i all hovedsak være ansvarlig for det praktiske i forbindelse med stevnene – inkludert medaljer/premiering.

WT-seksjonen ønsker å bidra til å holde kostnadene nede for klubbene ved å sikre at man ikke brenner inne med for mange, eller plutselig mangler, medaljer i forbindelse med stevnene. Derfor ønsker seksjonen å «handle stort inn», slik at arrangørklubbene deretter kan kjøpe det antall medaljer de trenger av seksjonen.

Fokus på miljø  

Seksjonen gleder seg til å ta de nye medaljene i bruk i 2022, forteller Erenskjold.

– Samtidig må vi huske at vi har en del ‘gamle’ medaljer som vi ikke bare skal kaste. Derfor vil de gamle medaljene (RC-størrelse) benyttes i forbindelse med online-stevner i 2021 og 2022. Vi har allerede gått tom for NC-gullmedaljer, så allerede nå er det behov for å supplere opp med de andre vi har. Vi skjønner selvsagt at utøvere gjerne vil ha ‘riktig medalje til riktig stevne’, men håper på forståelse for at seksjonen også har fokus på både økonomi og miljø. På online-stevnene er det uansett kun seniorer som har fått medaljer med NC-størrelse, mens junior og kadett har fått RC-størrelse på sine medaljer. Det er med andre ord de voksne utøvere som vil bli påvirket av denne utfordringen, avslutter Erenskjold.