World Taekwondo Europe kansellerer stevner

Publisert 10.03.2020

Som følge av korona-viruset har World Taekwondo Europe (WTE) besluttet å kansellere flere stevner frem til og med mai. Dette innebærer at para-EM i Porec, klubb-EM i Porec og EM for seniorer i Zagreb utsettes. Når det gjelder OL-kvalifiseringsstevnet i Moskva i april vil dette arrangeres som planlagt.

I forbindelse med OL-kvalifiseringsstevnet i Moskva understreker WTE at alle nasjoner må sette seg inn i, og overholde, de innreisekrav som russiske myndigheter setter.

Les hele saken på WTEs nettsider

Avvikling av G1-stevner avgjøres av arrangør

Når det gjelder G1-stevner opplyser WTE at det er opp til hver enkelt arrangør om de vil gjennomføre disse, men at arrangører er forpliktet til å hensynta helse og sikkerhet.

Kan påvirke uttakskrav

Da det er knyttet stor usikkerhet rundt de stevnene som er satt opp som kvalifiseringsstevner til de offisielle mesterskapene senere dette året, og det også er knyttet usikkerhet til hvorvidt de offisielle mesterskapene vil bli arrangert eller ikke, vil forbundet komme tilbake med oppdatert informasjon vedrørende uttakskriteriene.

Oppdatert informasjon vil legges ut på kampsport.no så snart den foreligger.

Vil skape utfordringer

– Denne situasjonen skaper store utfordringer når det gjelder planlegging av reise- og stevneaktivitet. Ikke minst vanskeliggjør restriksjoner og avlysninger forberedelser og oppkjøring til OL-kvalifiseringen. Internasjonale treningssamlinger blir også påvirket. Allikevel vil kampsportforbundet alltid sette helse og sikkerhet først, og vi stiller også derfor positivt til avgjørelsene som nå er tatt, og vil selvfølgelig ta de retningslinjer og krav som eventuelt vedtas fremover til følge, opplyser Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.