VM i Peru – en unik mulighet, men det holdt ikke

Publisert 13.10.2016

VM i Peru ble ingen opptur for de to norske deltakerne, Nina Bansal og Joachim Wien. Mønsterutøverne måtte reise hjem uten den lenge etterlengtede VM-medaljen.

Det ble stang ut både i parklassen og individuelt for Bansal og Wien under verdensmesterskapet i Peru tidligere denne måneden. De to hadde sin siste sjanse til å konkurrere sammen som par, på grunn av aldersbestemmelser. Målet var VM-medalje, men konkurransen ble for hard. Internasjonalt er taekwondo mønster stort, og nordmennene må konkurrere mot utøvere som driver med taekwondo på heltid og har profesjonelt apparat rundt seg.

De to nordmennene var skuffet etter nedturen i Lima, der de i individuelle klasser røk ut i innledende runder og Bansal sier at det er ekstremt hardt å akseptere nederlaget

– Jeg har kanskje aldri vært bedre forberedt eller vært bedre, men allikevel ble det stang ut i både par og individuell. Jeg er nok mest skuffet over meg selv og jeg er utrolig lei for at jeg nok en gang feilet når det virkelig gjaldt. Det stikker enormt og det er ekstremt hardt å akseptere nederlaget.

Bansal skriver også på sin Instagramkonto at hun skal ha en real timeout før hun er tilbake igjen. Wien var også skuffet over mesterskapet.

På tross av bom i alle klasser de deltok i, skryter de to lagkameratene av hverandre. I tillegg til å gå par sammen coacher de hverandre og støtter hverandre i både opp- og nedturer.

Vi satser på å se mer av både Bansal og Wien på mattene i fremtiden.

 

VM er over for denne gang. Jeg har kanskje aldri vært bedre forberedt eller vært bedre, men allikevel ble det stang ut i både par og individuell. Jeg er nok mest skuffet over meg selv og jeg er utrolig lei for at jeg nok en gang feilet når det virkelig gjaldt. Det stikker enormt og det er ekstremt hardt å akseptere nederlaget. Ønsker allikevel å takke ALLE som har støttet meg hele veien. Det har betydd mye og jeg beklager at jeg ikke klarte det denne gangen heller. Mest av alt, takk Joachim for noen fantastiske år sammen som partnere. De har vært gull verdt bokstavelig talt. Du er en ekte vinner både på og utenfor matta. Nå blir det iallefall en real «time out» før jeg er tilbake igjen. Takk igjen for all støtte og takk for meg. #taekwondo #poomsae #dynamicduo #worldchampionship #teamnorway

Et bilde publisert av Nina Bansal (@ninabans)

__________________________________________________________

VM i taekwondo mønster arrangeres i Peru denne uken, og fra Norge stiller Nina Bansal og Joachim Wien. Dette blir deres siste sjanse til å bli verdensmestre sammen.

Etter å ha trent taekwondo sammen siden 2007 har taekwondoparet nå sin siste sjanse til å bli verdensmestre sammen. De regjerende Europamestrene bestemte seg for å gå mønster i par i 2012, og har siden da tatt nærmere 70 internasjonale medaljer i Europaliga. VM-medalje har vært målet for begge siden de startet med taekwondo, Nina som 16-åring og Joachim som 5-åring.

Målet ble enda mer realistisk for noen år siden, da de internasjonale resultatene begynte å komme for fullt. Dette VM blir annerledes for taekwondoparet, som har en unik sjanse til å bli verdensmestre sammen, og muligens den siste. De skilles nemlig til neste år i konkurranser, siden Nina går over i klassen senior 2. De kan da ikke lenger gå som par.

Nå som de to endelig føler at gullet er innenfor rekkevidde, er det også deres siste år sammen som par før de skilles av aldersklassene. De ser likevel ikke mørkt på situasjonen og skriver på ibelieveinyou.no

– Det har bare gitt oss enda mer motivasjon til å trene og ta vare på den siste muligheten vår sammen

 

 

 

De to trener minst fire timer om dagen for å kunne holde nivået oppe. Sammenlignet med sine konkurrenter er dette ikke mye, siden mange i verden trener på fulltid. Nina og Joachim er avhengig av å jobbe ved siden av idretten, og bruker derfor det meste av sin ledige tid på taekwondotrening.

Mesterskapet i Peru avholdes 29.september til 2.oktober.

EM – et høydepunkt

På spørsmål om karrierens høydepunkt hittil trekker begge frem EM i 2015. Det er kanskje ikke så rart, ettersom de to tok gull og tittelen Europamestre dette året. Norges aller første EM-gull i taekwondo. I tillegg til gullet de tok sammen, tok Joachim bronse individuelt i samme mesterskap. Nina nevner også VM i 2014 som et høydepunkt for hennes taekwondohistorie, der hun lå som nummer tre i innledende runder

– Under VM klarte jeg endelig å stole på meg selv og vise at jeg har noe ved meg som hører til toppen, sier Nina Bansal.

Makker Joachim trekker frem Universiaden i 2015, der han endte på 5.plass, to hundredeler fra medalje etter en balansefeil

– Det var egentlig surt at medaljen glapp med så liten margin, men også en bekreftelse på at jeg kan være med i toppen, forteller en VM-klare Joachim Wien.

Det er liten tvil om at de to har noe å gjøre i verdenstoppen av taekwondo mønster, om en tar en titt på deres merittliste. Den er proppet med medaljer i alle valører fra internasjonale stevner, mesterskapstitler og utmerkelser.

De går par torsdag 29.september. Joachim går individuelt lørdag 1.oktober og Nina går individuelt søndag 2. oktober.

Landslagstrener Thomas Jensen, Nina Bansal og Joachim Wien. Foto: Carl Celius / PhotoNordica

Landslagstrener Thomas Jensen, Nina Bansal og Joachim Wien. Foto: Carl Celius / PhotoNordica

 

Vi ønsker lykke til i Peru.