VM i mønster i Mexico

Publisert 28.10.2014
Redigert 28.07.2015

Verdensmesterskap i taekwondo WTF mønster arrangeres i disse dager. Representantene fra Norge har mange medaljer fra Europeiske stevner tidligere i år og det er ingenting å si på formen før mesterskapet som arrangeres i Mexico. Vi ønsker Nina Bansal, Joachim Wien og landslagstrener Thomas Jensen lykke til!

Nordens beste utøvere i mønster, Nina Bansal fra Taekwondo Team Heimdal og Joachim Wien fra Hwa Rang Team Drammen, er ankommet Aguascalientes i Mexico hvor de skal konkurrere mot verdens beste utøvere. De får hard konkurranse, men har også glitrende resultater å vise til fra Europa. Bansal og Wien konkurrerer både i par og individuelt og har i år vunnet en rekke medaljer i åpne stevner i Europa i tillegg til å være nordiske mestre.

Totalt er det omkring 700 deltakere i VM, fordelt på 28 klasser i WTF poomsae og 8 klasser i free style. Joachim Wien skal delta i klassen herrer -30 år, hvor det er 30 utøvere. Nina Bansal skal gå i klassen damer -30 år, hvor det er 31 konkurrenter.

Ifølge landslagstrener Thomas Jensen har begge fått en grei trekning og alt ligger til rette for at de skal gå videre til andre runde, hvor halvparten går videre. Også i par har de norske representantene gode muligheter, mener landslagstreneren, som tror de bør klare å være blant de 12 parene som når andre runde.

Nye regler gjør det mer krevende å vinne enn tidligere, men formen er god og motet stort, så ingenting er umulig. Mesterskapet starter torsdag 30.oktober og holder på til søndag 2.november. I morgen, torsdag, går landslaget par. På lørdag er det klart for Joachim Wiens individuelle klasse og søndag skal Nina Bansal i aksjon individuelt.

Resultater 2014
German Open: Sølv i mix par. Bronse til både Joachim Wien og Nina Bansal i individuell klasse.
Belgium Open: Bronse i mix par. Joachim Wien 7.plass og Nina Bansal bronse individuell klasse.
Nordisk Mesterskap: Gull i mix par. Gull til både Joachim Wien og Nina Bansal i individuell klasse. Bestemannspris til begge.
Austrian Open: Bronse i klassen mix par. Sølv til Nina Bansal i individuell klasse. Joachim Wien mistet finaleplass på grunn av en balansefeil.
Hungary Open: Gull i klassen mix par. Sølv til både Joachim Wien og Nina Bansal i individuell klasse. Begge lå 0.01 bak gullvinneren.

 

Vi ønsker lykke til!

16912

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16916