Vinterferie med landslaget

Publisert 05.03.2019

Mari Nilsen (15) fra Tong Ir Taekwondoklubb i Midt-Norge tilbragte vinterferien i Oslo der hun fikk trene med landslaget i taekwondo.

Mari er tatt ut til å delta i det nye utviklingsprosjektet til Kampsportforbundet. Det er et opplegg der utøverne får trene med landslaget en gang i måneden.

Den unge utøveren kan fortelle at hun like før nyttår ble tatt ut på utviklingsgruppen, som gir henne muligheten til å komme og trene sammen med landslaget.

– Jeg er utrolig glad for å ha fått muligheten til å trene med landslaget og bli fulgt opp av landslagstrenerne. De er veldig inkluderende og forklarer dersom det er noe jeg lurer på.

Mari har høye mål, og vet godt hva som motiverer henne

– Mitt mål er å stadig utvikle meg og bli en god seniorutøver i verdenstoppen. Jeg vet at veien er lang og at det krever mye hard trening og tålmodighet

Fremgang og gode resultater motiverer, forteller utøveren. Treningene med landslaget er lærerike og gir motivasjon til å stå på videre. Landslagsutøverne viser at det er mulig å nå verdenstoppen, mener hun.

Samarbeid med Olympiatoppen

Utøverne i utviklingsprosjektet hadde første samling denne helgen. Samlingen gikk over tre dager og er et samarbeidsprosjekt med Olympiatoppen. For Mari ble oppholdet forlenget med en dag, da hun trente sammen med Ski Taekwondo klubb.

Mari mener taekwondo er en idrett i stadig utvikling og at man må jobbe hardt for å henge med. Hun er likevel ikke i tvil om at det er kampsport hun skal satse på

– Det beste med kampsport er at det gir meg muligheten til å konkurrere nasjonalt og internasjonalt. Kampsporten har gitt meg mange nye venner og det er sosialt å reise på treningssamlinger og stevner, sier den topp motiverte utøveren.

Satser på kamp i Trondheim

Mari Nilsen på trening med taekwondolandslaget som del av det nye utviklingsprosjektet. 

Maris første møte med et taekwondostevne var da hun deltok som kamputøver i Tong-Ir sitt jubileumsstevne i november 2014, samme år som hun startet å trene taekwondo.

– Jeg startet i en klubb i Aure, men nå er jeg medlem av Tong-Ir Taekwondoklubb i Trondheim. I tillegg til treningene på Aure, har det vært viktig å få komme til Trondheim og trent med jevnaldrende som også satser innenfor kamp, sier Mari fornøyd.

Skole og venner tar opp tiden til Mari når hun ikke er på trening eller i konkurranse. Dette blir nok ikke det siste vi ser av ungjenta fra Aure som fornøyd konkluderer med at besøket hos landslaget var denne vinterferiens store høydepunkt.