Viktig dialog: Besøkte World Taekwondo Federation under taekwondo-VM

Publisert 21.08.2017

Taekwondo-VM ble avholdt i Muju i Sør-Korea 25.-30. juni. Arrangementet bød på fine sportslige prestasjoner, samt viktige vedtak for å sikre idrettens utvikling fremover. Ikke minst fikk den norske delegasjonen møte både presidenten og generalsekretæren i World Taekwondo Federation.

– I løpet av generalforsamlingen ble det også bestemt at det nå skal satses for alvor på å fremme taekwondo som TV-idrett, med etableringen av en egen superliga – skreddersydd for TV, sier Trond Berg, president i Norges Kampsportforbund.

Viktig dialog

I tillegg til de sportslige prestasjonene benyttet den norske delegasjonen anledningen til møter med kontakter og til å fortsette det internasjonale arbeidet for å fremme taekwondo.

Trond Berg, som ble oppnevnt som styremedlem i ETU av president Sakis Pragalos på ETU-kongressen avholdt i forbindelse med VM, møtte blant annet representanter fra World Taekwondo under oppholdet i Sør-Korea.

– Vi har i lang tid ønsket et møte med representanter for World Taekwondo i deres hovedkvarter i Seoul, simpelthen for å knytte og forsterke personlige relasjoner mellom Norge og World Taekwondo, forteller Berg.

Stolte av superanlegg

Trond Berg overrekker flagg med Norges Kampsportforbund til Young Ji Bae.

Berg og seksjonsleder Knut Olav Brecke dro til World Taekwondo Federations hovedkontor i Seoul 26. juni. De fleste ansatte var naturlig nok tilstede i Muju, men Berg og Brecke ble møtt av blant andre assisterende leder av avdelingen for Member Relations & Development, Young Ji Bae.

– Vi hadde en lang og god samtale med henne om både nåværende situasjon innen våre forbund, og om fremtidige vyer – og ikke minst hvordan vi kan sikre rask informasjonsflyt og fortsatt opprettholde de gode forbindelsene som vi har oss imellom, forteller Berg.

World Taekwondo Federation er meget stolte av anlegget som nå er bygget opp i Taekwondowon i Muju, og de understreket i forbindelse med møtet at de håper at også norske utøvere kan benytte dette ved behov. Ved anlegget vil det ikke bare foregå treninger og stevner, men også kurs og utdanning.

– Etter samtalene med Young Ji Bae og flere andre ansatte, hadde vi en seremoni med gaveoverrekkelser både fra World Taekwondo Federation til oss – og også fra Kampsportforbundet til dem. Vi er svært glade for å ha fått møtt World Taekwondo Federation som en del av vår tur til Sør-Korea, og ser frem til videre samarbeid, sier Berg.