Oppdatert: Uttakskriterier til senior-VM, kadett VM og junior EM 2023

Publisert 13.03.2023
Redigert 29.03.2023

Verdensmesterskapet i taekwondo (WT) arrangeres i den Aserbajdsjanske hovedstaden Baku fra 29. mai til 4. juni i 2023. Til høsten arrangeres kadett-VM i Sarajevo 28.-31. august og junior EM arrangeres i Tallinn 24.-26. august. Her følger kriterier for utøvere som ønsker å bli vurdert for uttak til mesterskapene.

Oppdatering 29. mars 2023:
Spania Open vil være siste mulighet til å kvalifisere seg til senior VM i Baku. I kriteriene står det at vi gjør oppmerksom på at datoer for siste kriteriestevner kan endres med hensyn til påmeldingsfrister, reise, opphold etc. På grunn av påmeldingsfristen til VM vil Spania Open være siste mulighet.

Oppdatering 13. mars 2023:
Vi er blitt gjort oppmerksomme på at utelatelse av valgfrie G-stevner som kvalifiseringsstevner til senior-VM faller uheldig ut, da klubber allerede har planlagt og booket reiser/opphold. Grunnen til at vi ønsket å presisere uttaks-stevner, er fordi alle utøvere skal kunne kvalifisere i de samme konkurransene. Vi går imidlertid tilbake til at medaljer i valgfrie G-stevner teller (inkl. Dutch open som var 11-12 mars).

Det presiseres at det legges mer vekt på G-2 stevner og stevner med et høyt antall deltagere.

For seniorutøvere i taekwondo som ønsker å bli vurdert til deltagelse i senior-VM legges prestasjoner og medaljer i valgfrie G-stevner til grunn. Siste kriteriestevne vil være EM for klubber i slutten av april.

Kriterier senior-VM

  • 1 medalje med minimum 2 kamper vunnet
  • 2 medaljer med minimum 1 kamp vunnet

Utøvere som står utenfor landslaget og kvalifiserer til VM forventes å delta på treninger med landslaget i forkant av mesterskapet.
Merk at dette er minimumskrav for vurdering. Uttaket baseres på medaljer, samt prestasjoner og endelig uttak vil bli gjort av landslagsledelsen.

Generelle krav senior-VM

  • Utøver må være norsk statsborger med norsk pass
  • Utøver må ha gyldig WT global lisens og Kukkiwon sertifikat
  • Utøver må ha KPNP Elektroniske sokker

 

Kadett-VM og Junior EM

For kadettutøvere som ønsker å delta i kadett-VM og juniorutøvere som ønsker å delta i junior-EM legges medaljer i valgfrie internasjonale stevner på G-nivå til grunn.

Siste kriteriestevne vil være Luxembourg Open 10. juni.

Kriterier

  • 1 medalje med minimum 2 kamper vunnet
  • 2 medaljer med minimum 1 kamp vunnet

Kvalifiserte utøvere forventes å ha med egen coach og både EM og VM vil være til selvkost (forbundet betaler påmeldingsavgiften).

Generelle krav

  • Utøver må være norsk statsborger med norsk pass
  • Utøver må ha gyldig WT-global lisens og kukkiwon sertifikat
  • Utøver må ha elektroniske Daedo-sokker, evt. KPNP

 

Når det gjelder uttak til EM for kadetter som arrangeres 19.-22. oktober i Serbia, samt U21-EM i Romania i desember vil uttakskrav komme etter påske. Det vil i tillegg være mulighet for direkte-kvalifisering til kadett-EM, Junior-EM og U21-EM gjennom EM for klubber og Multi-games i slutten av april.

 

Emne: , ,