Uttakskrav til VM i taekwondo mønster

Publisert 10.01.2022

VM i taekwondo mønster arrangeres 21.-24. april i Goyang i Sør-Korea. Alle utøvere med ambisjoner om å kvalifisere seg til mesterskapet bes gjøre seg kjent med nedenstående informasjon.

– På grunn av pandemien er det vanskelig å utarbeide noen absolutte uttakskrav. Vi har imidlertid utarbeidet noen retningslinjer, slik at vi har noe å forholde oss til, og som kan revideres fortløpende, sier landslagstrener Nina Bansal.

Viktig med internasjonale konkurranser

Det er viktig at man får konkurrert internasjonalt.  Utøvere må derfor være minimum blant topp 15 på vurderingsstevnene som legges til grunn når uttak vurderes. Disse stevnene er som følger:

  • 22. -23. januar: JCalicu Online Poomsae Champ. Informasjon om stevnet finner du her.
  • 26.- 27. februar: G2 Croatian Open Zagreb, Kroatia (Dersom smittetallene er høye må stevnet erstattes med et annet)

Alle kandidater vil bli invitert til en vurderingssamling 5. mars. Utøvernes nivå og utvikling tas også med i vurderingen. Etter samlingen vil laget bli tatt ut.

211 medlemsnasjoner

Alt ligger til rette for at årets VM kommer til å bli et fantastisk mesterskap, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– For det første har aldri taekwondo vært så utbredt som idretten er nå, med hele 211 medlemsnasjoner. Taekwondo har med det like mange medlemsnasjoner som fotball. Det internasjonale taekwondo-forbundet er også opptatt av bærekraft, og har laget konkurranseuniformer av resirkulerte plastflasker. Her er gamle plastflasker gjort om til garn, slik at man kan spinne konkurranseuniformer. Det er første gangen at dette gjøres i Sør-Korea, opplyser Jacobsen.

I tillegg er det store muligheter for at ITF-taekwondo fra Nord-Korea vil delta i verdensmesterskapet med et demonstrasjonsteam. Den Sør-koreanske byen Goyang ligger bare 40 minutters kjøretur fra Panmunjeom, som er inngangsporten til Nord-Korea. Teknisk sett er Nord-Korea og Sør-Korea i krig, men under vinter-OL i Sør-Korea i 2018 marsjerte de sammen under åpningsseremonien.

Det er forventet at det kommer 2000 utøvere fra 70 nasjoner til VM, hvor 275 medaljer i 36 disipliner skal deles ut. VM i 2020 skulle arrangeres i Herning i Danmark, men ble avlyst på grunn av korona. Det ble dermed erstattet med et online-VM, hvor Nina Bansal vant VM-sølv.