WT: Uttak til EM i poomsae

Publisert 03.11.2021

Landslagstrener i taekwondo mønster, Nina Bansal, har tatt ut laget som skal representere Norge under EM i poomsae. Mesterskapet arrangeres i Seixal, Portugal fra 17.-18. november.

Dette er den 15. utgaven av EM i taekwondo poomsae (mønster) og det blir for mange utøvere det første fysiske mesterskapet siden korona-pandemien endret idrettsverdenen og man måtte ty til e-stevner.

Laguttak

– Det er først og fremst veldig gledelig at vi er en stor norsk tropp som reiser til Portugal. For noen vil dette bli deres første EM. Vi håper på å høste gode erfaringer og ikke minst gode resultater. Alle på laget har vist god utvikling det siste året og er motivert for mesterskapet. Det skal også bli fint å føle på normal aktivitet igjen med en hall full av ivrige utøvere som er klare for å yte sitt ytterste, sier landslagstrener Bansal.

Norges lag til EM i taekwondo mønster 2021

  • Jens Grambo Gundersen, Røa Kampsportklubb, kadett herrer
  • Tuva Hatlen Kjødnes, Oslo Taekwondo Klubb, senior kvinner under 30 år
  • Sune Over Østli, Oslo Taekwondo Klubb, senior herrer under 30 år
  • Nina Bansal, Tveita Taekwondo Klubb, senior kvinner 30-40 år
  • Poomsae lag: Kine Solvang Tellnes, Nesodden Taekwondo Klubb – Anette S. Nilsen, Hwa Rang Drammen – Kristine X. Ulfsnes, Aure Kampsportklubb

Hege Kristine N. Dalen er med som coach og Fredrik Bjertnes er norsk lagleder.

Ambisjoner om medalje

Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, legger ikke skjul på at han har store forhåpninger til de norske utøverne:

– Målsettingen er at flere av de norske utøverne skal være med å kjempe om medaljer. Blant annet er Nina Bansal tredobbelt europamester, og er ranket som nummer 1 i verden. Både Tuva Hatlen Kjødnes og Sune Over Østlie fra Oslo Taekwondo klubb har tidligere vunnet medaljer i Beach EM og VM.

 

Innen internasjonal taekwondo konkurrer man i kamp som er på OL-programmet og oppvisningsgrenen poomsae (mønster) som som foreløpig ikke kommet på OL-programmet. Poomsae har derimot sin debut under European Olympic Games som arrangeres i Krakow 2023.