Universiaden 2019: Sikter på medalje i jubileumsmesterskapet  

Publisert 04.07.2019
Redigert 12.07.2019

Denne uken ble den 30. utgaven av Sommeruniversiaden innledet i Napoli. Den norske troppen består av 60 personer, og tre av disse er fulltidsutøvere på taekwondo-landslaget: Marie Magnus fra Bergen, og brødreparet John og Victor Asp fra Oslo ser frem til å delta i et av verdens største idrettsarrangement.

Universiaden varer fra 3. til 14. juli, og inkluderer 8 000 deltakere fra 125 nasjoner. De norske taekwondo-utøverne skal konkurrere i arrangementets andre uke: Marie Magnus (-57 kg) og John Asp (-80 kg) konkurrerer begge tirsdag 9. juli, mens Victor Asp (-74 kg) konkurrerer torsdag 11. juli.

Et av verdens største fleridrettsarrangement

Universiaden er et av verdens største fleridrettsarrangement, og har de samme rammer og format som et vanlig OL. Her møtes verdens beste studenter, og statistikken viser at det er verdt å følge Universiaden for å bli kjent med fremtidige OL-medaljører: Under OL i London 2012 var 94 av medaljørene tidligere Universiade-deltakere.

Norges Studentidrettsforbund tok i juni ut troppen på 60 personer. De norske utøverne skal konkurrere i 7 ulike idretter over 15 dager, og den fullstendige oversikten over utøverne finner du på Norges Studentidrettsforbunds nettsider.

Flere medaljer i Universiaden og student-VM

Universiaden og student-VM arrangeres annethvert år. Universiaden arrangeres oddetallsår, mens student-VM arrangeres partallsår, og Victor Asp er den tredje norske taekwondo-utøveren på fem år som har tatt medalje i Universiaden eller student-VM.

– De norske taekwondo-utøverne trives med dette turneringsformatet. Tidligere landslagsutøver Jannike Lai tok bronse i student-VM i 2014, mens Richard Ordemann tok bronse i Universiaden i 2017, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Også landslagstrener Dave Cook understreker viktigheten av å erfare konkurranser i dette formatet for å utvikle seg som utøver.

– Universiaden er alltid en viktig konkurranse, da miljøet er svært likt OL-miljøet. Utøverne får derfor ikke bare konkurransemotstand på høyeste nivå, men også erfaring fra fleridrettsarrangement og rutinene dette innebærer.

Vi ønsker det norske laget lykke til Napoli!

Universiaden på nett

Du kan følge Universiadens nettsider for oppdateringer.

Live stream fra Universiadens taekwondo-konkurranser finner du her.