WT: Følg Turkish Open LIVE!

Publisert 10.03.2021

Det norske taekwondo-landslaget deltok forrige helg i det første stevnet på over et år i Bulgaria. Det ble dessverre ingen norske medaljer i Sofia, men i dag begynner nok et viktig stevne i Tyrkia, hvor fire utøvere fra fulltidslandslaget deltar. Stevnet kan følges via live streaming.

I likhet med stevnet i Sofia er denne ukens konkurranser i Istanbul et såkalt G1-stevne. Konkurransene som innledes i dag blir tøffe, da hele 1517 utøvere er påmeldt, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

TURKISH OPEN KAN FØLGES VIA LIVE STREAMING HER.

Fokus på konkurranserutinene

– Vi vet at det siste året har vært krevende for laget grunnet korona-situasjonen. Laget har allikevel har fått trent svært godt, og er i god fysisk form – nå handler det i stor grad om å komme inn i konkurranserutinene igjen, forteller Jacobsen.

Av landslagsutøverne konkurrerer Eliza Frazier onsdag, Milos Pilipovic torsdag og Richard Ordemann og Sebastian Thune fredag.

Norge har også med utøvere fra rekruttlandslaget – her deltar Niklas Oguz, Mari Nilsen og Kristian Borgen. Niklas Oguz og Kristian Borgen konkurrerer fredag i -58 kg-klassen, og Mari Nilsen konkurrerer onsdag i -73 kg-klassen.

Den norske troppen:

Landslagstrener David Cook har med seg dette norske laget til Istanbul:

 • Richard André Konopka Ordemann (26)
  Tøyen Taekwondo Klubb
  Klasse: Herrer -80 kg
  Olympisk WT-ranking: 8
 • Milos Pilipovic (19)
  Grorud Taekwondo Klubb
  Klasse: Herrer +87 kg
  Olympisk WT-ranking: 134
 • Sebastian Thune (20)
  Grorud Taekwondo Klubb
  Klasse: Herrer -74 kg
  Olympisk WT-ranking: 348
 • Eliza Frazier Haugen (21)
  Tveita Taekwondo Klubb
  Klasse: Kvinner +73 kg
  Olympisk WT-ranking: 56

Viktig del av veien mot OL

Konkurransene i Tyrkia er en viktig del av forberedelsene til OL- kvalifiseringen. Under årets OL i Tokyo vil taekwondo-konkurransen bestå av fire vektklasser for kvinner og fire vektklasser for menn. Hver vektklasse har 16 utøvere som kvalifiseres, enten gjennom verdensranking eller direkte kvalifiseringsstevner for hvert kontinent. Kvalifiseringsstevnet for Europa avholdes i Sofia i mai.

Det er kun topp 6 på WTs olympiske verdensranking som kvalifiseres direkte til OL. Det norske laget må belage seg på full klaff i det europeiske kvalifiseringsstevnet: Finaleplass her gir reise til Tokyo, da det kun er to utøvere i hver vektklasse som vil få OL-billett.