Treningssenter: En nødvendighet for OL-satsingen

Publisert 13.02.2022

Norges Kampsportforbund satser hardt for at Norge skal kjempe om taekwondo-medaljer i OL også i 2024. – Per i dag leier vi treningsfasiliteter på Skullerud. Vi drømmer selvfølgelig fortsatt om at Olympiatoppen får midler, slik at man kan bygge ut Campus Sognsvann, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Ved kampsportforbundets treningslokaler på Skullerud trener nå taekwondo og de andre kampidrettene i forbundet daglig. – Det å leie et eget treningssenter er selvfølgelig dyrt, men det er helt nødvendig å ha en egen plass hvor vi kan trene hver dag, sier Jacobsen, som håper forbundet kan flytte inn på Campus Sognsvann når det blir ferdig.

Besøkte treningssenter i Jordan

Jacobsen påpeker at alle de store taekwondo-nasjonene som Sør-Korea, Kina, USA, Storbritannia, Aserbajdsjan, Frankrike og Iran har store treningssentre.

– Her bor og trener utøvere, sammen med leger og fysioterapeuter. Nylig leste vi at også Australia kommer etter, med et eget senter – i samarbeid med judo. Dette er dette vi konkurrer med internasjonalt.

Før pandemien slo til, deltok det norske taekwondolaget på det nye treningssentret som Jordan har fått hvor det kommer utøvere fra hele verden for å konkurrere:

Holder ikke bare med anlegg

Jacobsen er også klar på at anlegg og fasiliteter i seg selv ikke er nok for å nå verdenstoppen.

– Vi ser at etter at taekwondo ble en olympisk idrett, har det internasjonale nivået blitt ekstremt høyt. Nå har taekwondo 211 medlemsnasjoner og er en av verdens største idretter. Stadig flere nasjoner satser og investerer i taekwondo som toppidrett. Dette betyr at hvis man har ambisjoner om å vinne medalje i VM eller OL må som utøver også belage seg på å flytte til Oslo og bli en del av det fulltidslaget som får oppfølging av Olympiatoppen og av landslagstreneren, avslutter sportssjefen.

Emne: ,