Trenere og utøvere på toppnivå

Publisert 05.05.2017

Trenere og utøvere på toppnivå: Joachim Wien og Nina Bansal medaljekandidater i taekwondo mønster denne helgen

Europamesterskapet i Taekwondo mønster arrangeres på Rhodos, Hellas, 5.-8. mai. Norge deltar med Nina Bansal fra Tveita Taekwondo klubb og Joachim Wien fra Elvebyen Taekwondo klubb (Drammen).

I forrige EM ble Nina Bansal og Joachim Wien europamestere i par, og Joachim vant bronse individuelt. I år kan de ikke delta i par, men målet er at begge to skal være med å kjempe om individuelle medaljer. Nina Bansal er ansatt som ny landslagstrener fra neste år. Årets EM blir dermed en av hennes siste internasjonale konkurranser før hun skal kombinere rollene som trener og utøver. Joachim Wien har også nylig blitt ansatt som trener for det nye rekruttlaget i nettopp taekwondo mønster.

Forberedt seg godt

Nina og Joachim har forberedt seg godt til mesterskapet. Begge har vunnet en rekke konkurranser de siste månedene, og i påsken var de på en lengre treningssamling i Sør-Kora. Her trente de med noen av de beste i verden for å toppe formen. Begge utøverne skal i ilden søndag.

I EM konkurreres det etter utslagsmetoden slik at alt kan skje fra første runde. – Vi håper på god trekning i de innledede runder slik at vi får en fin utvikling frem mot en eventuelt finale. Norge har i år aldri hatt bedre sjanser for gode prestasjoner, sier landslagstrener Fredrik Bjertnæs i Norges Kampsportforbund.

Vi ønsker lykke til – fullstendig guide til arrangementet finner du her.

Emne: