Tre sølvmedaljer til Norge i World Taekwondo Beach Championships

Publisert 15.10.2019

I helgen ble den tredje utgaven av World Taekwondo Beach Championships arrangert i Sahl Hasheesh, Egypt. Fra Norge deltok Tuva Hatlen Kjødnes og Sune Østli, fra Oslo Taekwondo Klubb. Duoen skuffet ikke, og tok både individuelle medaljer og parmedalje i mesterskapet.

Tuva og Sune fikk vist sitt potensiale allerede i april, da de tok bronse i parklassen i tidenes første EM i beach taekwondo. I Egypt fikk de to utøverne vist seg frem både individuelt og som par, og resultatet ble både individuelle sølvmedaljer, samt sølv i parklassen.

– Det er stort for lille Norge å ta medaljer i internasjonale mesterskap i en idrett med ca. 160 mill. utøvere verden over. Vi gratulerer Tuva og Sune så masse medaljene, sier Gitte Østhus, leder av taekwondo-seksjonen i Norges Kampsportforbund.

Fokus på basistrening

I etterkant av stevnet fremhever Kjødnes god basistrening når hun blir bedt om å beskrive oppkjøringen til arrangementet.

– I sommer har vi hatt fokus på basistrening for å kunne danne et godt grunnlag for konkurransehøsten, samt for neste sesong. Vi trener mye sammen, og frem mot mesterskapet har vi utviklet oss til å bli sterkere, og fått på plass detaljer. Vi har gjort endringer som skiller oss fra de gode til blant de beste.

Overbeviste frem mot finalen

Østli og Kjødnes gikk inn i konkurransen med et mål om å prestere i de individuelle klassene i tillegg til parklassen.

– Formen har kommet stigende, og i mesterskapet viser vi at vi er i toppen og at vi tenker, trener og prioriterer riktig. Vi slår begge konkurrentene våre i de individuelle klassene våre med store marginer frem mot finalene våre. Dessverre taper vi begge våre respektive finaler, hvor jeg gikk mot Thailand og Sune gikk mot Tyskland.

I parklassen vinner vi også de innledende kampene med stor margin, men taper finalen mot Thailand. Vi vet hva som må til for å stå på toppen, og jobber videre målrettet og motivert. Vi ser også styrker vi har i forhold til konkurrentene våre. Disse skal vi bygge videre på, sier en fornøyd Kjødnes.

Videre denne høsten deltar både Østli og Kjødnes i Portugal Open. I tillegg kan det bli aktuelt med deltakelse i enda en internasjonal konkurranse, forteller en fornøyd medaljevinner.

– All planlegging og gjennomføring av treninger og konkurranser nå baseres på å toppe formen til VM, som er hovedmålet neste år.