Tenker nytt i korona-perioden: Webinarer for toppidrett taekwondo

Publisert 20.04.2020

Korona-perioden har gjort at idretten må tenke nytt, også med tanke på oppfølging og utvikling av motiverte utøvere. Som et resultat av dette har landslagsledelsen for taekwondo etablert regelmessige webinarer for trenere med utøvere under kontrollert utvikling.

Landslagstrener Dr. David Cook.

Treneren for det norske taekwondo-landslaget, Dr. David Cook, har tatt initiativet til å holde regelmessige seminarer for norske trenere med utøvere under kontrollert utvikling.

– Per i dag har forbundet 9 utøvere fra 6 forskjellige klubber under kontrollert utvikling. Oppfølging og utvikling av disse utøverne er svært viktig for å sikre fortsatt tilvekst av norske taekwondo-utøvere på internasjonalt toppnivå, og forbundet er opptatt av å sikre god dialog med trenerne som jobber med disse utøverne i det daglige, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

To webinarer per måned

Målsettingen er å holde to webinarer i måneden fremover. Forrige uke ble det arrangert webinar om belastningsmonitorering og prehabilitering i treningsarbeidet.

– Det er viktig å utnytte korona-perioden til å gjennomføre kompetansehevende tiltak. Dette gjelder også hele støtteapparatet rundt våre unge og ambisiøse utøvere. Målet er at både utøvere og støtteapparat skal være best mulig forberedt når man kan gjennomføre treninger og konkurranser på normalt vis, avslutter Jacobsen.