Taekwondoutøvere til Polen for å kvalifisere seg

Publisert 12.09.2017

Kommende helg reiser 32 taekwondoutøvere fra Norge til Warszawa i Polen for å delta i det åpne polske mesterskapet, hvor det deltar hele 1000 utøvere fra hele Europa.

Seniorene skal kjempe om viktige rankingpoeng slik at de kan kvalifisere seg til de store Grand Prix-stevnene. For juniorene er mesterskapet siste mulighet for å kvalifisere seg til junior-EM som arrangeres på Kypros i november.

Fra fulltidslandslaget i taekwondo, som nå jobber målrettet for å kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo i 2020, skal Marie Magnus og Randi Dyngeland fra Keum Gang Nesttun i Bergen delta. Marie skal delta i klassen kvinner -57 kilo, mens Randi skal konkurrere i klassen kvinner -67 kilo. Victor Asp fra Grorud Taekwondo Klubb skal delta i klassen herrer -74 kilo.

Trenger internasjonal matching

– Det er viktig at våre landslagsutøvere får god internasjonal matching, slik at de kan fortsette å utvikle seg frem mot OL i Tokyo i 2020. Vi har nå totalt seks utøvere på fulltidslandslaget, og det er svært positivt at halve landslaget reiser til Polen for å delta denne helgen, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

De andre utøverne på fulltidslaget er kvalifisert til Grand Prix-stevnet som arrangeres i Marocco uken etter.

I tillegg til fulltidslaget deltar utøvere fra følgende klubber: Røra Taekwondo Klubb, Nesodden Taekwondo Klubb, Tøyen Taekwondo klubb, Tong Ir. Fra Trondheim, TIF Viking fra Bergen og Tveita Taekwondo klubb.

Konkurransedager:
Marie Magnus og Randi Dyngeland skal konkurrere lørdag 16. september, mens Victor Asp skal konkurrere søndag 17.september.