Taekwondo WT: OL-kvalifiseringen er flyttet

Publisert 05.01.2021

Selv om korona-viruset har rammet toppidretten hardt fortsetter satsingen frem mot årets OL for fullt. For taekwondo er kvalifiseringsstevnet utsatt til mai.

Planen var at OL-kvalifiseringen for Europa skulle arrangeres i Sofia, Bulgaria, i slutten av januar. Kvalifiseringsstevnet er nå flyttet til 7.-8. mai. Før koronautbruddet førte til nedstenging av idretten var det kun Europa og Asia som ikke hadde fått fullført sine OL-kvalifiseringer. Asia skal arrangere sitt OL-kvalifiseringsstevne i Amman, Jordan, i februar.

– Landslagstrener David Cook arbeider målbevisst under svært strenge og krevende smittevernregler med å forberede utøverne på best mulig vis, slik at Norge skal kvalifisere utøvere til OL. Norge kan delta med to kvinner og to herrer i kvalifiseringsstevnet, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

For å kvalifisere seg til OL-plass må utøvere nå finalen i kvalifiseringsstevnet. Sofia er også vertskap for senior-EM i taekwondo 8.-11. april – et mesterskap som blir dermed også vil bli en viktig test for OL-kvalifiseringsstevnet.

Parallelle opplegg

Normalt skulle opplegget for sommer-OL i Tokyo 2020 ha vært avsluttet i august i fjor, og vi skulle ha startet oppkjøringen til Paris 2024. Siden OL ble flyttet et år vil oppkjøringen mot OL-kvalifiseringen for sommer-OL 2021 fortsette for fullt.

– Samtidig er vi også nødt til å starte oppkjøringen for sommer-OL i Paris i 2024. Forbundet vil derfor i en periode ha to parallelle opplegg, forteller Jacobsen.