Taekwondo weekend i Hamar

Publisert 31.01.2013
Redigert 29.07.2015

Førstkommende helg er det lagt opp til Taekwondo weekend i Hamar.

Siden Hamar har deltakere på landslaget i mønster har forbundet lagt et stort seminar til byen om mønster i Taekwondo. Over 40 utøvere fra hele Østlandet kommer på seminaret som arrangeres på Espern i Hamar.

En av Norges fremste utøvere instruerer på kurset. Nina Bansal er både norsk og nordisk mester innen mønster.

Seminaret gir en innføring i konkurranseregler, og hvordan de forskjellige mønstrene skal gå i henhold til nasjonale og internasjonale krav.

Kurset passer perfekt for utøvere som har lyst til å begynne med mønster konkurranser og for klubbtrenere som ønsker å starte opp med mønster konkurranser i klubben.

I taekwondo konkurrer man i kamp og mønster. Mønster er en krevende teknisk idrett innen oppvisning som går ut på at utøvere konkurrerer mot hverandre ved å vise et innøvd program med taekwondo teknikker. Konkurransen er oppdelt etter alder og kjønn. Den utøver som oppnår høyest
poengsum vinner.

I kamp konkurrer man direkte mot en motstander. Konkurransen er oppdelt i vektklasser for både kvinner og menn. Man konkurrerer i 3 runder à 2 minutter. Den som får inn flest treff på sin motstander, alternativt knock-out, vinner kampen. Denne konkurranseformen står på OL
programmet