Taekwondo-utøver Richard Ordemann vant gull i Dutch Open

Publisert 12.03.2018

Richard Ordemann fra Moreppen vant det åpne nederlandske mesterskapet som ble arrangert i Eindhoven i helgen.

Richard vant fire tøffe kamper i OL-klassen -80 kilo, hvor han møtte Aaron Cook i finalen. Aaron Cook er ranket som nummer 4 i verden. Han har medaljer fra VM, EM og Grand Prix.

Richard ville bevise at de 2 sølvmedaljene som han vant i Tyrkia sist måned ikke var noen tilfeldighet og vant overlegent over Aaron Cook med 25-15.

Store prestasjoner

-Dette er en fantastisk prestasjon av Richard! Etter at han kom på fulltidslaget som satser mot sommer-OL 2020, har han hatt en fantastisk utvikling. Mye av fremgangen skyldes landslagstrener David Cook og Olympiatoppen, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Richard Ordemann klatrer nå hele tiden på rankinglisten og målet er å kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo 2020. Neste konkurranse for Richard er det åpne belgiske mesterskapet som går av stabelen allerede neste helg.

Junior-VM

Dutch Open var også det siste mulige stevnet hvor man kunne kvalifisere seg til junior-VM.

Milos Popovic fra Grorud Taekwondo klubb og Wang toppidrett klarte å kvalifisere seg til junior-VM og til OL-kvaliken for ungdoms-OL som også arrangeres i forbindelse med junior-VM i Tunisia.