Ny assistenttrener for taekwondo-landslaget

Publisert 04.02.2022
Redigert 23.02.2022

Tidligere i år ble det bekreftet at Norges Kampsportforbund har engasjert Juan Antonio Ramos fra Spania som ny elite-trener for det norske taekwondo-landslaget. Nå har laget også fått inn tidligere VM-medaljør Jose Antonio Rosillo Atencia i trenerteamet.

Jose Antonio Rosillo Atencia fra Spania er engasjert som Juan Ramos sin assistenttrener. Rosillo er 30 år gammel og er tidligere toppidrettsutøver med lang erfaring innen taekwondo med blant annet to bronsemedaljer fra VM. Hans engasjement startet 1. februar og han inngår nå i prestasjonsteamet som er nedsatt i samarbeid med Olympiatoppen inn mot sommer-OL i Paris 2024.

– Siden vi konkurrerer og trener i et internasjonalt miljø må vi ha internasjonale trenere som vet hva som må til for å kunne prestere på det høyeste internasjonale nivået og som har et stort internasjonalt nettverk. Det at vi får to dyktige internasjonale trenere vil bety at vi også får god oppfølging inn i Dakar-prosjektet. Ungdoms-OL arrangeres i Dakar i 2026 med karate, taekwondo og wushu på programmet, sier sportssjef i kampsportforbundet, Dag Jacobsen.

Ansvarlig for daglig oppfølging

Taekwondo-landslaget vil som vanlig ha utstrakt reisevirksomhet i forbindelse med stevner og sanking av viktige ranking-poeng. Man vil derfor i stor grad kombinere reiser med trening under Ramos sin ledelse, i tillegg til treningsleir både på Skullerud i Oslo og hos Ramos sitt eget akademi i Spania.

Assistenttrener Rosillo vil være ansvarlig for den daglige oppfølgingen av laget på hjemmebane i Oslo, når Ramos ikke er tilstede. Han har allerede blitt godt kjent med utøverne etter de siste ukers treningsleir på Mallorca, hvor utøverne har fått mulighet til sparring og testkamper mot noen av de beste utøverne i verden. Blant disse finner man både VM-medaljører og olympiske mestere.


Vi har stilt den nye assistenttreneren noen raske spørsmål

Hva fikk deg til å ønske å trene de norske taekwondo-utøverne?

– Det er flere grunner til at jeg ønsket å jobbe med det norske laget. Først og fremst var det Juan Antonio Ramos sine visjoner for prosjektet. Jeg kjenner han godt og vet at han har et system som fungerer for å utvikle utøvere på toppnivå med gode mesterskapsresultater. Dette er også en fin anledning for meg til å opparbeide meg mer trenererfaring under ledelse av coach Ramos og et svært kompetent trenerteam, samtidig som jeg gleder meg til å ta med erfaringer fra egen utøverkarriere inn i opplegget.

Hadde du hørt om noen av utøverne på det norske laget?

– Ja, jeg kjente til flere av de norske utøverne, spesielt etter å ha konkurrert med mange av de i flere VM.

Hvordan ser du på det å skulle coache på engelsk?

– Engelsken min er god, så jeg kan kommunisere og gjøre meg godt forstått med laget. Jeg fortsetter å bli bedre i engelsk, men jeg vil gjerne også lære å snakke norsk.

Hva er dine mål for de norske utøverne?

– Målet mitt er å hjelpe dem med å utvikle seg, så hver enkelt utøver kan nå sine individuelle mål. Jeg kommer alltid til å tenke på utøvernes beste og vil legge til rette for at de skal nå til topps.

Prestasjonsteam

Sportssjef Dag Jacobsen ønsker at man nå drar i samme retning på veien mot Paris 2024.

– Når gjelder sommer-OL i Paris har vi to målsettinger. Den ene går på å etablere et prestasjonsteam hvor man tar ansvar for egenutvikling og deler på erfaringer og kunnskap. Det skal være en prestasjonskultur hvor man inspirerer og støtter hverandre, for ingen vinner en OL-medalje alene. Et av hovedmålene er at prestasjonsteamet skal gi taekwondo og kampsport økt rekruttering og synlighet. Til slutt håper vi at denne utviklingen skal føre til at Norges skal kvalifisere seg til OL og vinne medaljer.