Gull, sølv og bronse i Luxemburg Open i taekwondo denne helgen

Publisert 18.06.2018
Redigert 19.06.2018

Utøverne imponerte stort i Luxemburg i helgen. Det var nesten 900 stykker som deltok på stevnet og alle seniorene konkurrerte på lørdagen.

Dette var det første stevnet for Randi Dyngeland etter at hun ble skadet i november, så målet hennes var å få konkurrert for å få testet seg. Randi vant den første kampen mot Terri Lumb (Storbritannia), men tapte den andre kampen mot Vanessa Koerndl (Tyskland).

Victor Asp fra Grorud Taekwondo klubb vant gull etter å slått Jose Fernandez Rey (Spania) 7-0. Broren John Asp fra samme klubb vant den første kampen mot Ferkan Denizman (Tyrkia), men tapte den andre mot Ruben Martinez Garcia (Spania).

Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun kjempet seg helt frem til finalen og vant sølv etter at hun tapte finalen 5-2 mot Marija Stetic (Kroatia), som er ranket på femteplass i verden.
Karoline Gjelsvik fra TIF viking vant bronse etter at hun tapte for Kristina Beros i semifinalen.

Richard Andrè Ordemann har nå gått opp hele fem plasser på OL-rankingen i mai og ligger på ellevte plass. På verdensrankingen er han allerede på femteplass. Aldri før har en nordmann ligget så høyt oppe på rankingen i taekwondo. Richard deltok dessverre ikke i helgen grunnet sykdom.

Gunstig samarbeid

Taekwondo har et tett samarbeid med Olympiatoppen om optimalisering av utøvere og opplegget frem mot Tokyo OL i 2020. I samarbeid med Olympiatoppen er det laget et utviklingsprogram for laget og for utøverne. I helgen var tre fagpersoner med ned til Luxemburg for å følge opp utviklingen.

Kristian Storsul Borgen etter Luxemburg Open.

-Det er utrolig bra at Victor Asp og Marie Magnus har kommet sterkt tilbake. Noe av fremgangen skyldes det tette samarbeidet som utøverne har hatt med Olympiatoppen den siste tiden. Med tanke på at dette var det første stevnet til Randi Dyngeland siden i fjor høst, så er dette en kjempeprestasjon, sier Dag Jacobsen, sportsjef i Norges Kampsportforbund.

Også i junior og kadett klassene fikk Norge gode resultater: I junior tok Kristian Storsul Borgen gull i sin klasse. Han vant også German Open i april. I kadett tok Karoline Ullestad fra Keumgang Taekwondo bronse i sin klasse.

Vi gratulerer alle utøverne med flotte prestasjoner!

 

Emne: