Taekwondo klar med dataspill i Olympic Virtual Series

Publisert 25.06.2021

Onsdag denne uken ble den internasjonale olympiske dagen feiret over hele verden. Dagen markerte også slutten på tidenes første virtuelle olympiske serie, da fem idretter hadde finaler innen sine virtuelle dataspill.

IOC ønsker at man i månedene frem mot hvert OL arrangerer Olympic Virtual Series (OVS) i forbindelse med de kommende lekene, for å skape interesse og større deltakelse innen idrettene. Forskjellen mellom OVS og den tradisjonelle gamingen vi kjenner i dag er at hver enkelt idrett sitt internasjonale særforbund lager spill tilhørende sine idrettsgrener og står selv for rettighetene til utviklingen av spillet. Da spillene er virtuelle krever det også at deltakerne er fysisk aktive og faktisk utfører idretten selv under kampene.

De fem historiske idrettene som deltok i det i tidenes første OVS var baseball/softball, sykling, roing, seiling og motorsport.

Taekwondo med fra 2024

World Taekwondo annonserte under den olympiske dagen, 23. juni, at de har ferdigutviklet sitt virtuelle dataspill og gleder seg til å lansere dette for verden. Dermed er taekwondo offisielt også med i OVS når de neste sommerlekene arrangeres i 2024.

For de som har vært med i taekwondo-sirkuset kommer ikke dette som noen overraskelse, da spillet først ble presentert av WT under VM i Manchester i 2019.

– Nå får alle mulighet til å være med i et offisielt IOC-arrangement fra sine egne hjem, i e-sport organisert av idretten selv. Dette viser at idrettene forsøker å være fremtidsrettet og vi håper det kan bidra til økt interesse for våre idretter, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Se World Taekwondo sin lansering av deres nye virtuelle spill her:

Også karate har meldt seg inn i Global Esports Federation for å kunne utvikle og lansere e-sport, så her blir det spennende å følge den videre utviklingen.

Forankring i NIF

Under idrettsstyremøtet i april ble det vedtatt at særforbund som kan tilby, eller ønsker å tilby e-sport kan få dette godkjent som egen idrett/gren. Hvilken betydning dette vil ha for kampsportforbundet og andre særforbund i NIF vet man fortsatt ikke, da dette er et uutforsket område innen idretten.

 

Les mer om Olympic Virtual Series i pressemeldingen fra IOC.