Taekwondo: Fire norske utøvere til kadett- og junior-EM

Publisert 30.09.2019
Redigert 04.10.2019

Mens deler av landet nyter høstferie skal fire unge, hardtarbeidende taekwondo-utøvere representere Norge i EM for kadetter og juniorer i Spania. – De siste årene har Norge vunnet medaljer i dette mesterskapet. Vi håper derfor at den norske troppen skal kunne være med å kjempe i toppen også i år, selv om fokuset på dette nivået er å opparbeide seg internasjonal konkurransegjennomføring, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund. 

Mesterskapet arrangeres i Marina D’Or i Spania, ett av mange land i verden hvor taekwondo blir stadig mer populært, både med tanke på antall utøvere, og som publikumsidrett. I kadett-klassene deltar 800, mens det i junior-klassene er hele 1000 utøvere påmeldt.

Den norske troppen i Spania

  • Amina Hammich (14) fra Grorud Taekwondo klubb (-51 kg) konkurrerer i kadett-klassen 2. oktober.
  • Kristian Storsul Borgen (16) fra Ski Taekwondo klubb (-55 kilo) konkurrerer i junior-klassen 4. oktober.
  • Kaja Husby Hansen (16) fra Nesodden Taekwondo klubb (-55 kg) konkurrerer i junior-klassen 5. oktober.
  • Tom Talgø (15) fra Øvre Romerike Budo Senter (-73 kg) konkurrerer i junior-klassen 6. oktober.

Kadettene først ut: Grorud-jente representerer Norge

Mesterskapet starter med kadett-klassene 1.-3. oktober. Her har Norge kun én utøver kvalifisert; Amina Hammich (14) fra Grorud Taekwondo klubb skal konkurrere i klassen kvinner – 51 kg onsdag 2. oktober.

– Amina kvalifiserte seg til mesterskapet med svært imponerende innsats i det store belgiske åpne mesterskapet i mars, og vi er svært spente på hva denne lovende unge jenta får til i sitt første store internasjonale mesterskap, sier Jacobsen.

Kristian Storsul Borgen er én av de norske utøverne som skal konkurrere i Spania denne uken. Foto: Norges Kampsportforbund.

Tidligere medaljevinnere deltar

Når kadett-EM er ferdig, er det klart for junior-klassene, hvor Norge deltar med tre utøvere – to av disse har tatt medaljer i mesterskapet tidligere.

– Tom Talgø fra Romerike vant sølv i fjorårets kadett-EM, mens Kristian Storsul Borgen fra Drøbak vant bronse i kadett-EM i Budapest i 2017. Storsul Borgens bronse i 2017 var historisk – dette er første gang Norge har tatt medalje på herresiden i kadett-EM, forteller Jacobsen.