Taekwondo Europe satser på ungdommen

Publisert 09.08.2019

Taekwondo Europe har som målsetting å bidra til kontinuerlig utvikling av unge og satsende taekwondo-utøvere i hele Europa. Som en del av målsettingen lanseres nå prosjekt «Generasjon ’24», samt rankinglister for kadett- og juniorutøvere.  

Taekwondo Europe jobber målrettet for å utvikle utøvere som kan sette preg på kommende OL. Organisasjonen har nå derfor unge og fremadstormende taekwondo-utøvere som satser mot OL i Paris 2024 og Los Angeles 2028 i søkelyset.

Ledende kontinent

Taekwondo Europe har vært ledende når det gjelder å utvikle arrangementer innen taekwondo.

– Junior- og kadettstevner ble utviklet i Europa, og fant deretter veien til de andre kontinentene. For å være et ledende kontinent også etter Tokyo-OL trenger vi å sette fokus på de utøverne i Europa som kan ta medaljer i OL i Paris i 2024, melder organisasjonen på sine nettsider.

«Generasjon ’24» er et prosjekt som skal sikre gode konkurransemuligheter for de yngste utøverne. Som en del av prosjektet vil det avholdes 5 regionale stevner i Europa, og en Grand Finale for hele Europa, hvor medaljevinnere fra de regionale stevnene vil kunne konkurrere. Du kan lese mer om «Generasjon ’24» her.

– Norges Kampsportforbund stiller oss svært positive til at Taekwondo Europe ønsker å legge til rette også for de yngste utøverne. I henhold til de norske barneidrettsbestemmelsene vil norske utøvere kun ha anledning til å delta i de to eldste aldersklassene i konkurransene som inngår i «Generasjon ’24»-prosjektet. Vi ser frem til å videreformidle informasjon om konkurransene så fort den foreligger til norske utøvere som ønsker å satse, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Rankinglister for junior- og kadettutøvere

I februar 2020 introduserer Taekwondo Europe også rankinglister for junior- og kadettutøvere.

Leverandøren av rankinglistene vil være SimplyCompete, og listene vil tas i bruk fra og med februar 2020. Du kan lese mer om Taekwondo Europes nye rankinglister for juniorer og kadetter her.

– Vi er glade for at rankinglister for juniorer og kadetter introduseres, og håper dette vil gi våre satsede utøvere ekstra motivasjon til å konkurrere internasjonalt, forteller Jacobsen.