Taekwondo-EM: Uttakskriterier

Publisert 11.12.2019
Redigert 09.01.2020

Taekwondo-EM arrangeres 7.-10. mai i Zagreb. – Vi vet at svært mange norske utøvere har ambisjoner om å representere Norge i mesterskapet, og ønsker derfor å informere om uttakskriteriene landslagsledelsen har utarbeidet, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Norges Kampsportforbund er svært glade for å ha utøvere med både talent og ambisjoner, og ser frem til å sende den best tenkelige troppen til Kroatia neste år.

– Målsettingen med å utarbeide uttakskriteriene er å sikre et uttak av det best mulige laget, som vil kunne prestere på det høyeste internasjonale nivået i 2020, forklarer landslagstrener Dr. Dave Cook.

Formelle og prestasjonsrettede krav

I uttakskriteriene er det spesifisert både formelle og prestasjonsrettede krav.

– Blant de formelle kravene er eksempelvis krav til statsborgerskap og pass. Når det gjelder prestasjonsrettede krav dreier disse seg både om resultater og ferdigheter vist på utvalgte uttaksstevner. Vi oppfordrer alle utøvere om å gjøre seg kjent med kravene, og ta kontakt med enten landslagstrener Dave Cook, toppidrettskonsulent Mikael Oguz eller sportskonsulent Helle Borgen ved eventuelle spørsmål, forklarer Jacobsen.

Uttakskriteriene kan leses i sin helhet her.