Sterke norske resultater i Polish Open

Publisert 13.09.2022

Denne helgen ble det tradisjonsrike taekwondo-stevnet Polish Open arrangert i Warszawa. Blant de 558 påmeldte deltakerne fant vi flere norske bidrag.

Polish Open er et såkalt G2-stevne på den internasjonale taekwondo-kalenderen og utøverne får her muligheten til å samle viktige poeng inn mot fremtidig OL-kvalifisering til Paris 2024.

Ny sterk prestasjon

Richard Ordemann fulgte opp sitt fantastiske sølv i World Grand Prix med nok en god prestasjon i Polen. Han viste at han har bevart den gode formen og tok et knallsterkt gull i -80 kg, etter å ha slått ukrainske Garbar i finalen.

Mari Romundset Nilsen stod også for nok en sterk prestasjon, da hun nok en gang sanket en medalje i et G2-stevne. Det ble bronse på det unge talentet i -67 kg denne gang, etter at hun tapte mot kinesiske Liu i semifinalen.

Viktig for verdensrangeringen

Både Mari og Richard har nå fått maksimal uttelling og fylt opp poengkvoten fra åpne G2-stevner i år. Richard ligger stabilt blant topp 10 i verden, mens Mari som i fjor var førsteårssenior har klatret nærmere 50 plasser siden januar i år.

Richard har i tillegg til poeng fra åpne stevner også hentet viktige poeng etter EM-bronsen og Grand Prix-sølvet tidligere i år.

Det er verdensrangeringen som gir plass i Grand Prix, samt seeding til fremtidig OL-kvalifisering.