Sterke norske resultater i Dutch Open

Publisert 24.10.2021
Redigert 29.10.2021

23.-24. oktober ble den 48. utgaven av det tradisjonsrike taekwondo-stevnet Dutch Open arrangert i Eindhoven. Norge stilte med flere utøvere fra både klubb og landslag.

Dutch Open er et såkalt G1-stevne på den internasjonale taekwondo-kalenderen og utøverne får her muligheten til å samle viktige poeng inn mot fremtidig OL-kvalifisering til Paris 2024.

OL-utøveren tilbake

For Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondoklubb ble Dutch Open hans første stevne siden 5. plassen i Tokyo-lekene tidligere i år. Han viste at han har bevart den gode formen og tok et knallsterkt gull i -80 kg, etter å ha slått russiske Anton Kotkov overbevisende 11-4 i finalen.

Mari Romundset Nilsen stod for nok en knallsterk prestasjon, da hun for tredje gang på fire forsøk denne høsten sanket en medalje i et G1-stevne. Det ble bronse på det unge talentet i -67 kg denne gang, etter at hun tapte mot spanske Cecilia Castro Burgos, som senere også vant klassen.

Tidlig erfaring på høyeste nivå

18 år gamle Mari Romundset Nilsen fikk allerede i mai sjansen til å konkurrere mot de beste seniorutøverne i verden, da hun ble tatt ut til OL-kvalifiseringsstevnet i Sofia. Her gjorde hun tross sin unge alder en sterk figur, og har tatt med seg denne erfaringen inn i høstens G1-stevner.

– Vi er svært imponert over hvordan Mari forberedte seg til, og ikke minst gjennomførte, konkurransene i Sofia. Hun viser nå at hun tar med seg denne svært verdifulle erfaringen inn i en lovende karriere. Det er selvfølgelig svært gledelig å se Richard tilbake på matta igjen også, med en flott prestasjon og gullmedalje i et stort internasjonalt stevne, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Flere norske utøvere i aksjon

Blant de 660 utøverne i Eindhoven var både landslaget på plass med seks utøvere og flere norske klubber representert. Vi ser tydelig at den internasjonale taekwondo-familien er på full fart tilbake til normalen etter en tøff pandemi-periode. Nå gleder vi oss til å følge de norske utøverne fremover, både i nasjonale og internasjonale stevner.