Sterk bronsemedalje til Victor Asp i Presidents Cup

Publisert 19.02.2020
Redigert 20.02.2020

Denne uken arrangeres Presidents Cup i Helsingborg. Nær 30 norske utøvere deltar i stevnet, inkludert fire av seks landslagsutøvere. Én av dem er Grorud-gutten Victor Asp (21), som tok en imponerende bronsemedalje i mesterskapet onsdag ettermiddag.

– Vi gratulerer Victor Asp med en sterk bronsemedalje i Presidents Cup, en turnering som har utviklet seg til å bli et viktig stevne som tiltrekker seg utøvere i verdenstoppen. Det er ikke overraskende at Victor lykkes i denne turneringen – sin unge alder til tross har han allerede levert i store internasjonale turneringer, og tok blant annet sølv i fjorårets Universiade. Han er også regjerende norgesmester, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Helnorsk kvartfinale

Victor Asp åpnet turneringen med å slå Julio Ferreira fra Portugal 9-8 i første kamp. Deretter ble Jaysen Ishida fra USA slått med overbevisende 11-3, og Asp var dermed klar for kvartfinale. Her møtte sin norske kollega fra fulltidslandslaget, Richard Ordemann, som kvalifiserte seg til kvartfinalen ved å slå tyrkiske Hasan Can Lazoglu 9-4.

De to landslagskollegaene kjenner hverandre godt og begge gikk en god kamp. Denne gang ble allikevel Asp for sterk for Ordemann, og gikk til slutt av med seieren med sifrene 15-10. Dessverre ble Simone Alessio fra Italia for sterk i semifinalen, og Asp måtte dermed si seg fornøyd med bronse.

Fornøyd landslagstrener

Også landslagstrener Dave Cook sa seg fornøyd med innsatsen i etterkant av kampen.

– Victors ro i pressede situasjoner gjorde ham stand til å levere på høyt nivå i denne turneringen, forklarer Cook.

Knepent tap mot OL-klar motstander

Av de andre utøverne på fulltidslandslaget konkurrerte Eliza Frazier Haugen og Randi Dyngeland tirsdag. Dessverre tapte Dyngeland i første runde, mens Frazier Haugen tapte sin andre kamp mot Beyza Basma fra Tyrkia.

– Eliza gikk 3 runder mot Basma, og resultatet etter full tid var 2-2. Dessverre ble det poeng til den tyrkiske jenta i golden point-runden og dermed et knepent tap for Eliza. Dette er allikevel et oppløftende resultat for Eliza, da Basma er en tøff motstander som allerede er OL-kvalifisert, forklarer Jacobsen.

Vi gratulerer Victor med bronsen, og gleder oss til å følge landslaget videre gjennom denne OL-sesongen!