Spanish Open: Viktig oppkjøring og uttak til EM

Publisert 29.03.2022

Til helgen arrangeres det tradisjonsrike Spanish Open i taekwondo, som i år har fått G2-klassifisering for rankingpoeng. Blant de 1500 deltakerne, finner vi flere nordmenn og for mange blir dette et viktig stevne med tanke på uttak til EM senere i vår.

Spania Open er siste mulighet for seniorene til å kvalifisere seg til senior EM som arrangeres i Manchester i mai. Kadetter og juniorer som prøver å kvalifisere seg til kadett og junior VM som arrangeres i august i Sofia har også Sweden Open og European Multigames som kvalifiseringsstevner.

Nye regler

Under helgens Spanish Open vil kadett og juniorklassene teste de nye WT-reglene som skal innføres fra 1. juni. Dette ble også gjort under i Belgian Open tidligere i vår, noe som kom overraskende på mange lag.

– Vi hadde blitt informert om at de nye reglene skulle ikke innføres før 1. juni. Toppidretten måtte derfor kaste seg rundt og fikk arrangert et innføringskurs i de nye reglene på Skullerud sist uke. Det var viktig at landslagsutøvere og klubbtrenere som deltar i internasjonale konkurranser kjenner til de nye reglene, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Lokale forberedelser og videre trening

Denne uken er landslagsutøverne på treningssamling på Mallorca sammen med flere ressurspersoner fra Olympiatoppen som en oppkjøring til stevnet. Landslagstrener Juan Ramos har et stort internasjonalt kontaktnett og har invitert mange dyktige internasjonale utøvere på samlingen i Mallorca denne uken.

Etter stevnet reiser landslaget rett til Barcelona hvor de skal trene på det olympiske senteret for taekwondo i Spania. Deretter går turen videre til en ny treningssamling hos det olympiske taekwondosentret til Storbritannia i Manchester. Dette blir et viktig ledd i oppkjøringen til årets EM, som arrangeres i samme by.

– Hvis målet er medaljer i EM,VM og OL må man trene best i verden, de beste må trene sammen hver dag og de må få oppfølging av en landslagstrener med internasjonal kompetanse og erfaring på høyeste internasjonale nivå, samt et stort internasjonalt nettverk, avslutter sportssjef Jacobsen.

Oppfølging av Olympiatoppen

Med på treningsleiren til Mallorca har landslaget også fått med seg flere ressurspersoner fra Olympiatoppen, med blant annet leder for kampidrett samt olympisk taekwondo coach Michael Jørgensen og coach innen motorikk og ferdighetsutvikling Lene Puntervold. I tillegg kom Professor i idrettsvitenskap Calle Hageskog innom for å hilse på våre nye landslagstrenere i taekwondo.