Sølv til Milos Pilipovic (18) i U21-EM i taekwondo

Publisert 08.09.2019

Milos Pilipovic (18) tok søndag en imponerende sølvmedalje i U21-EM i taekwondo. Pilipovic representerer Grorud Taekwondo Klubb, og imponerte hele veien til finalen.

Denne helgen har ni norske taekwondo-utøvere konkurrert i U21-EM i Helsingborg. Best av de norske utøverne ble denne gang Milos Pilipovic med sin sølvmedalje i klassen -87 kg.

Overbeviste på veien til finalen

– Dette var en fantastisk prestasjon av Milos, som vant kvartfinalen og semifinalen før full tid på overlegenhet. Dessverre ble ukrainsk motstand i finalen for tøff, men Milos fikk virkelig vist seg frem i dette mesterskapet, og vi gleder oss til å følge ham videre i karrieren, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Pilipovic har de siste årene markert seg som en av landets mest lovende taewondo-utøvere, og skrev historie i fjor, når han ble første norske taekwondo-utøver i ungdoms-OL.

– Dessverre ble det ingen medalje i fjorårets ungdoms-OL i Argentina på Milos, men han har dratt nytte av erfaringene han fikk både fra ungdoms-OL og andre internasjonale konkurranser de siste årene. Dette har utvilsomt bidratt til den imponerende innsatsen i mesterskapet denne helgen, sier Jacobsen.

God utvikling

Norge har seks utøvere på fulltidslandslaget, som alle satser målrettet mot OL neste år. U21-EM ble en fin anledning for de unge utøverne som er på vei opp til å vise seg frem.

– Til tross for at Milos er den eneste av de norske utøverne som tok medalje denne gangen er vi svært godt fornøyd med innsatsen til hele den norske troppen. Mesterskapet viste at talentene bak landslaget er i god utvikling, og gir oss god tro på at Norge også i fremtiden vil markere seg som den beste taekwondo-nasjonen i Skandinavia, forteller Jacobsen.

Emne: ,