Slik kvalifiserer du deg til EM

Publisert 13.02.2018
Redigert 15.02.2018

Hvis du er en av våre mange ambisiøse taekwondo-utøvere som satser mot årets EM i Russland kan du lese mer om hvordan du kan kvalifisere deg her. 

Norge har mange ambisiøse og dyktige taekwondo-utøvere, og idretten er i vekst også internasjonalt. Dette preger kravene for å kunne representere Norge i mesterskapsstevner i utlandet, inkludert EM, som arrangeres i Kazan i Russland 10. – 13. mai.

– Hensikten med utvelgelsesprosessen frem mot EM er å kunne sende et toppet norsk lag som kan konkurrere på høyest mulig nivå under årets mesterskap, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Formelle og prestasjonsmessige krav

For å kunne kvalifisere seg til årets EM settes det både formelle og prestasjonsmessige krav.

Blant de formelle kravene er at utøverne må være norske statsborgere med gyldig norsk pass. Utøverne må kunne representere Norge i alle store internasjonale stevner. Man må i tillegg ha GAL-lisens og være registrert i Kukkiwon-systemet.

Når det gjelder de prestasjonsmessige kravene vil utøvere blant annet vurderes på bakgrunn av resultater, prestasjoner og utvikling over tid. Utøvere som kvalifiserer seg til EM og ikke er en del av landslaget, forplikter seg også til en måneds trening med fulltidslaget i forkant av EM.

– Det er viktig at alle utøvere som ønsker å kvalifisere seg til årets EM setter seg godt inn alle kravene som skisseres i nedenstående skriv fra landslagsledelsen. Det er viktig å være klar over at utvelgelsesprosessen er kompleks, og at ett enkelt resultat eller kriterium alene ikke vil avgjøre utvalget, sier Jacobsen.

Den fullstendige oversikten over kravene finner du her.

Vi gjør oppmerksom på at kravene kan endres. Hvis dette skjer vil informasjon offentliggjøres på kampsport.no.